Δώδεκα περίεργα πράγματα που σίγουρα δεν ξέρετε για τα… μαλλιά σας
Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο επιστημονικός όρος για την ψαλίδα;
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Χτύπησε τη γυναίκα του και την έσερνε με το αυτοκίνητο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μαλλιά σας, ξανασκεφτείτε το.
Μπορεί πράγματι να ξέρετε τα τελευταία hair trends ή αν θέλετε επιτέλους να τολμήσετε εκείνες τις ανταύγειες που σκεφτόσασταν, αλλά υπάρχουν πολλά περίεργα πράγματα που συμβαίνουν εκεί πάνω και τα οποία αγνοούμε.
Τα παρακάτω 12 περίεργα facts μπορεί να σας εκπλήξουν ή έστω να σας κάνουν να αναθεωρήσετε το πόσα γνωρίζετε για τα μαλλιά σας.
- Τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από κερατίνη, από την ίδια πρωτεΐνη που αποτελούνται τα κέρατα, οι οπλές, τα νύχια, τα φτερά και τα ράμφη των ζώων.
- Όταν είναι βρεγμένη, μια υγιής τρίχα μπορεί να επεκταθεί κατά 30% από το αρχικό της μήκος.
- Όλα τα μαλλιά είναι «νεκρά», με εξαίρεση εκείνα που είναι ακόμη μέσα στην επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής σας.
- Μια τρίχα έχει διάρκεια ζωής περίπου πέντε χρόνια.
- Το φύλο σας δεν μπορεί να αναγνωριστεί από τα μαλλιά σας, καθώς τα μαλλιά των ανδρών και των γυναικών είναι πανομοιότυπα στη δομή.
- Στην πραγματικότητα, η ιστορία της Ραπουνζέλ δεν είναι και τόσο εξωφρενική, αφού κάθε τρίχα μαλλιού μπορεί να σηκώσει 100 γραμμάρια. Αν πολλαπλασιάσετε το νούμερο με τις τρίχες της κεφαλής σας, μπορείτε να αντέξετε το βάρος δύο…ελεφάντων!
- Το πολύ σκούρο καστανό είναι το πιο κοινό χρώμα μαλλιών. Το κόκκινο είναι το πιο σπάνιο και υπάρχει μόνο στο 1% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού, με τα ξανθά μαλλιά να βρίσκονται στο 2%.
- Μόλις αφαιρεθεί μια τρίχα από το θύλακά της, μια νέα αρχίζει να μεγαλώνει.
- Οι τρίχες μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε στο ανθρώπινο σώμα με εξαίρεση τις παλάμες των χεριών, τα πέλματα των ποδιών, τα βλέφαρα, τα χείλη και τους βλεννογόνους.
- Η ανατριχίλα από το κρύο ή τον φόβο είναι το αποτέλεσμα της συστολής των τριχοθυλακίων, με αποτέλεσμα να μαζεύονται οι τρίχες και το περιβάλλον δέρμα.
- Ο επιστημονικός όρος για την ψαλίδα είναι «τριχοπτίλωση».
- Τα μαλλιά λειτουργούν ως στρώμα θερμομονωτικής προστασίας για τα κεφάλια μας, τα οποία στερούνται τη μόνωση που παρέχει το λίπος στο υπόλοιπο σώμα μας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις