Η NASA θέλει να στείλει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη
Η πυρηνική ενέργεια «είναι το επόμενο βήμα για την εξερεύνηση του Διαστήματος».
- ΗΠΑ: Κρίσιμο 48ωρο – Ο Τραμπ οδηγεί τη χώρα σε… shutdown
- Αποκάλυψη in: Μία πολυμήχανη 86χρονη παγίδευσε μέλη συμμορίας «εικονικών ατυχημάτων» στα Χανιά
- Σε 20 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο σύζυγος της Ζιζέλ Πελικό για βιασμούς - Ένοχοι οι 51 κατηγορούμενοι
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
Αν έχετε ιδέες για την αποστολή πυρηνικών αντιδραστήρων στο φεγγάρι, η NASA θέλει να τις ακούσει.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ζητούν προτάσεις για τη δημιουργία συστήματος πυρηνικής ενέργειας που θα τροφοδοτεί τις μελλοντικές βάσεις στη Σελήνη.
Αυτό «θα είναι το επόμενο βήμα για την εξερεύνηση του Διαστήματος» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κορμπισιέρο, επικεφαλής του προγράμματος στο Εθνικό Εργαστήριο του Άινταχο, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Ενέργειας.
Εφόσον η ιδέα αποδειχθεί επιτυχής στη Σελήνη, είπε, πυρηνικοί αντιδραστήρες θα μπορούσαν να σταλούν και στον Άρη για να προσφέρουν αδιάλειπτη παροχή ενέργειας.
Οι προτάσεις αφορούν την κατασκευή αντιδραστήρα ουρανίου που θα συναρμολογηθεί στη Γη και θα εκτοξευτεί στη Σελήνη. Το σύστημα θα πρέπει να ζυγίζει το πολύ 6 τόνους και να χωρά σε έναν κύλινδρο με διάμετρο 4 μέτρα και μήκος 6 μέτρα.
Θα πρέπει επίσης να προσφέρει ισχύ τουλάχιστον 40 kilowatt για δέκα χρόνια και να μπορεί να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται με ασφάλεια χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Οι προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, θα πρέπει ακόμα να περιλαμβάνουν σύστημα μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, σύστημα ψύξης και σύστημα διανομής ενέργειας.
Η NASA έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με το Εθνικό Εργαστήριο του Άινταχο, το οποίο μεταξύ άλλων βοήθησε στην ανάπτυξη της θερμοηλεκτρικής γεννήτριας που τροφοδοτεί το ρομπότ Perseverance στον Άρη.
Η γεννήτρια παράγει ρεύμα από τη θερμότητα που απελευθερώνει η διάσπαση μιας μικρής ποσότητας πλουτωνίου-238.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις