Ο chef Τίμος Ζαχαράτος φτιάχνει γαλακτομπούρεκο σε κανταΐφι
Μέσα σε μισή ώρα μπορείτε να έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο γλυκό.
Ο chef της εκπομπής «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος, μας ετοιμάζει ένα γαλακτομπούρεκο σε κανταΐφι.
Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Δοκιμάστε τη και δεν θα το μετανιώσετε.
Υλικά
- 1 πακέτο κανταΐφι βάση
- 1,5 λίτρο φράσκο γάλα
- 800 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 250 γρ. ζάχαρη
- 5 αβγά
- 3 κρόκοι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλιες
- 1 ξύλο κανέλας
- 100 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι
- 500 ml νερό
- 600 γρ. ζάχαρξ
- Γαρύφαλλο
- Ξύσμα από λεμόνι
- Βρισηίδα Ανδριώτου: Τι απάντησε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο γάμου με τον Σπύρο Μαρτίκα
- Εξαφανίστηκε 13χρονη στην Κατερίνη – Συναγερμός στις Αρχές
- Ναυτιλία: Κρεσέντο αυξήσεων στους ναύλους των containers – Από 270% μέχρι και 450%
- Ελλάδα – Κροατία: Οι διαιτητές του τελικού
- Καιρός: Μετά τα μπουρίνια και τους κεραυνούς, θερμή εισβολή με 40άρια από Δευτέρα
- ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσία Κασσελάκη συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή του κόμματος