Ο chef της εκπομπής «Πάμε Δανάη!», Τίμος Ζαχαράτος, μας ετοιμάζει ένα γαλακτομπούρεκο σε κανταΐφι.

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη. Δοκιμάστε τη και δεν θα το μετανιώσετε.

Υλικά

  • 1 πακέτο κανταΐφι βάση
  • 1,5 λίτρο φράσκο γάλα
  • 800 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 3 κρόκοι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλιες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 100 γρ βούτυρο

Για το σιρόπι

  • 500 ml νερό
  • 600 γρ. ζάχαρξ
  • Γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από λεμόνι