Σερβία – Ο Πούτιν θα προτείνει επωφελέστερη συμφωνία για το φυσικό αέριο
«Θα βρούμε μια τέτοια λύση, η οποία αναμφίβολα θα είναι αποδεκτή για τους Σέρβους φίλους μας»
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον Σέρβο ομόλογό του Αλεξάνταρ Βούτσιτς πως πιστεύει ότι θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία, ενώ τον διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να βρει μια αποδεκτή για τη Σερβία τιμή για το φυσικό αέριο.
«Γνωρίζω ότι μερικά ζητήματα σας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αυτό σχετίζεται με το ότι εκπνέει το συμβόλαιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία.
Θα αναθέσουμε στα αρμόδια υπουργεία να καταλήξουν οριστικά στο θέμα αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση, θα βρούμε μια τέτοια λύση, η οποία αναμφίβολα θα είναι αποδεκτή για τους Σέρβους φίλους μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Σερβίας κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι.
Η ισχύς της παρούσας συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία στην τιμή των 270 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα, λήγει στο τέλος του έτους.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Βούτσιτς, η πρώτη πρόταση που έγινε προς το Βελιγράδι, περιλάμβανε τιμή 780-790 δολαρίων ανά 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο Σέρβος πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η χώρα του δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια τιμή. Στις 7 Οκτωβρίου, στη συνεδρίαση της σερβορωσικής διακυβερνητικής επιτροπής ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει πως ελπίζει ότι έως το τέλος του έτους θα υπογραφεί μακροπρόθεσμη συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Σερβία.
Τον περασμένο μήνα, ο Βούτσιτς είχε ζητήσει από τη Ρωσία να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου, η οποία αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες εν μέσω της ανάκαμψης της ζήτησης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις