Πυρά Μακρόν σε Τζόνσον για το μεταναστευτικό – «Οι ηγέτες δεν επικοινωνούν με tweets»
«Δεν επικοινωνούμε μεταξύ ηγετών για τέτοια θέματα με tweets και με επιστολές που δίνουμε στην δημοσιότητα, δεν είμαστε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ας σοβαρευτούμε....», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Εκπληκτος για τις «μη σοβαρές» μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας όταν ερωτήθηκε για την επιστολή με την οποία ο βρετανός πρωθυπουργός ζητεί από την Γαλλία να δέχεται πίσω τους μετανάστες που φθάνουν στην Βρετανία διασχίζοντας την Μάγχη, επιστολή που ο Τζόνσον ανάρτησε στο Twitter.
«Δεν επικοινωνούμε μεταξύ ηγετών για τέτοια θέματα με tweets και με επιστολές που δίνουμε στην δημοσιότητα, δεν είμαστε μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ας σοβαρευτούμε….», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην Ρώμη μετά την υπογραφή συνθήκης με την Ιταλία.
Τι ζήτησε ο Τζόνσον ζητά από τη Γαλλία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παίρνει πίσω στη Γαλλία τους μετανάστες που φτάνουν στην Αγγλία, μία ημέρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στη Μάγχη, όπου έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι.
«Προτείνω να εφαρμόσουμε μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής, που θα επιτρέπει την επιστροφή όλων των παράτυπων μεταναστών που διαπλέουν τη Μάγχη» αναφέρει ο Τζόνσον σε μια επιστολή του προς τον Μακρόν, την οποία ανάρτησε στο Twitter.
My letter to President Macron. pic.twitter.com/vXH0jpxzPo
— Boris Johnson (@BorisJohnson) November 25, 2021
Ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάζει επίσης τα μέτρα που θα μπορούσαν να λάβουν οι δύο χώρες για να αποφευχθούν οι θάνατοι ανθρώπων στη Μάγχη.
Σε αυτά περιλαμβάνονται οι κοινές περιπολίες, ώστε να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις σκαφών από τις γαλλικές ακτές, η χρήση αισθητήρων και ραντάρ, η συμφωνία επανεισδοχής στη Γαλλία αλλά και μια παρόμοια συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις