Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Παραλλαγή Όμικρον - «Τα εμβόλια είναι πιθανόν αποτελεσματικά κατά της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας»

Παραλλαγή Όμικρον – «Τα εμβόλια είναι πιθανόν αποτελεσματικά κατά της σοβαρής νόσησης και της νοσηλείας»

Σύμφωνα με τον καθηγητή Καρίμ είναι πολύ νωρίς για να μπορούν να πουν οι επιστήμονες, αν η Όμικρον οδηγεί σε πολύ σοβαρότερα κλινικά συμπτώματα από προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι πιθανόν αποτελεσματικά στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης από την νέα παραλλαγή Όμικρον του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Νότιας Αφρικής Σαλίμ Αμπντούλ Καρίμ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο καθηγητής Καρίμ πρόσθεσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορούν να πουν οι επιστήμονες, αν η Όμικρον οδηγεί σε πολύ σοβαρότερα κλινικά συμπτώματα από προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φάαλα σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε επίσης σήμερα, ότι η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμάσει τις εγκαταστάσεις του συστήματος υγείας ώστε να αντιμετωπίσουν τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Ο υπουργός πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι αξιωματούχοι έχουν διαβουλεύσεις με χώρες που επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε χώρες του νοτίου τμήματος της Αφρικής προσπαθώντας να τις πείσουν να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.

Sports in

Δεν παραχωρείται στη Ρεάλ και υπογράφει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ ο Άρνολντ

Ο 24χρονος Άγγλος διεθνής μπακ έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους», που λήγει το καλοκαίρι του 2025, αλλά σύμφωνα με το «Liverpool Echo», η διοίκηση δεν σκέφτεται να τον αφήσει να φύγει από το «Ανφιλντ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024