
Κρυπτονομίσματα – Ανάκαμψη μετά το ξεπούλημα λόγω Όμικρον
Η τιμή του Bitcoin επανήλθε πάνω από τα 57.000 δολάρια.
Σημαντική κέρδη καταγράφουν σήμερα Δευτέρα, το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, με την αγορά να ανακάμπτει από το απότομο sell-off στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.
Η τιμή του bitcoin ανέβηκε σχεδόν 6% τις τελευταίες 24 ώρες στα 57.373 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coin Metrics. Άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν επίσης, με το Ether να σκαρφαλώνει 7% στα 4.331 δολάρια και το XRP να αυξάνεται κατά 6% στα 98 σεντ περίπου.
Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno, σχολίασε στο CNBC ότι οι πρώτες αναφορές ότι η νέα παραλλαγή Όμικρον έχει ηπιότερα συμπτώματα , δίνουν ώθηση στην αγορά.
«Βλέπουμε ότι η παραλλαγή είναι δυνητικά πιο αδύναμη όσον αφορά τα συμπτώματα στην πρώιμη ανάλυση, γεγονός που ενίσχυσε την επιστροφή στην αγορά», είπε ο Ayyar.
Το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα βυθίστηκε στα 53.549 δολάρια , το χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Οκτωβρίου, εν μέσω ενός ευρύτερου ξεπουλήματος σε μετοχές και άλλα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία λόγω των φόβων για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.
Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο υποχώρησε για λίγο περισσότερο από 20% από το πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων, εισερχόμενο και επίσημα στην επικράτεια της bear market. Οι bear markets συνήθως ορίζονται από πτώση 20% και περισσότερο από τα πρόσφατα υψηλά.
- Σεισμός στη Μιανμάρ: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς – 80 οι αγνοούμενοι στην Μπανγκόκ
- Πέλλα: Λεία χιλιάδων ευρώ για διαρρήκτες που παρίσταναν τους πωλητές
- Ισπανικός Εμφύλιος: Η γη σάλεψε
- Απίστευτο σκηνικό στο Μπαρτσελόνα – Οσασούνα: Ο διαιτητής φάνηκε να πανηγυρίζει το χαμένο πέναλτι του Όλμο (vid)
- Ιράν: Προειδοποίηση στις ΗΠΑ – Οι αμερικάνικες βάσεις θα πληγούν αν ο Τραμπ επιτεθεί
- Ερυθρά Θάλασσα: Η στιγμή της βύθισης του τουριστικού υποβρυχίου