Συνάντηση Τσίπρα με ΕΙΝΑΠ – Δραματική η κατάσταση στο ΕΣΥ
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, κατά τη συνάντηση, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόσο ως προς τη φροντίδα των ασθενών με Covid19, όσο και ως προς τη νοσηλεία και αντιμετώπιση ασθενών με άλλα νοσήματα
Η κατάσταση στον χώρο της υγείας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά.
Διασωληνώνεις εκτός ΜΕΘ οδηγούν σε έκρηξη της θνητότητας
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, κατά τη συνάντηση, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόσο ως προς τη φροντίδα των ασθενών με Covid 19, όσο και ως προς τη νοσηλεία και αντιμετώπιση ασθενών με άλλα νοσήματα.
«Χαρακτηριστικό είναι ότι τόνισαν στον Αλέξη Τσίπρα, πως σήμερα, 148 ασθενείς βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εδώ και καιρό έχει οδηγήσει στην έκρηξη της θνητότητας, καθώς δεν λαμβάνουν την αρμόζουσα φροντίδα», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην ακύρωση χειρουργείων και κρίσιμων θεραπειών για σοβαρές ασθένειες εξαιτίας της μονοθεματικής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Διαβάστε επίσης: Τσίπρας – «Σαμποτέρ του εμβολιασμού» ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με ΠΟΕΔΗΝ
Ανάγκη άμεσης στήριξης του ΕΣΥ
Τόνισαν εμφατικά την ανάγκη άμεσης στήριξης στο ΕΣΥ με:
– άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία και Covid περιστατικών
– άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των επιλαχόντων γιατρών σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ
– διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.
– την επιστροφή στα καθήκοντά 530 μάχιμων γιατρών, που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, με αυξημένα υγειονομικά στάνταρ και αυξημένο τέστινγκ.
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442