Αθηνά Λινού – Διαφωνία για το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους – Οι 2 λόγοι
Είναι ακραίο, το μόνο επόμενο που μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο διά της βίας και να τον εμβολιάζουμε, ανέφερε.
- Παλαιστίνια-Αμερικανίδα βουλευτής αρνήθηκε να στηρίξει την Κάμαλα Χάρις
- Συγκλονίζει βίντεο με τη διάσωση γυναίκας στην Ισπανία - Ήταν εγκλωβισμένη 3 μέρες σε αυτοκίνητο
- Ένα αντίο στον σπουδαίο δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη
- Γυναίκα έβγαλε τα ρούχα της σε πανεπιστήμιο στο Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για την χιτζάμπ
Σημαντικές διαφωνίες εκφράζει η Αθηνά Λινού με το δίλημμα «εμβόλιο ή πρόστιμο» που ανακοινώθηκε χθες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής βασίζει σε δύο άξονες την κριτική της για την επιβολή προστίμου 100 ευρώ σε όσους 60άρηδες και άνω δεν εμβολιαστούν μέχρι μέσα Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, αφαιρούν βασικό εισόδημα από ηλικιωμένους, ενώ τα εγγόνια τους έρχονται από σχολεία με μεγάλη διασπορά.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού τόνισε πως είναι κάτι που «πρέπει να μελετηθεί», και περιέγραψε δύο παραμέτρους:
- Αναλογικότητα: Άλλο είναι ένα πρόστιμο 100 ευρώ σε έναν μεγαλοσυνταξιούχο με πάνω από 4.000 ευρώ σύνταξη, άλλο σε αγρότη με 400 ευρώ σύνταξη
- Αποτελεσματικότητα: Πρέπει να μελετηθεί, όπως και η επίδραση στην κοινωνική συνοχή
«Πρέπει να σκεφτούμε», πρόσθεσε, «αν η διασπορά γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους 20άρηδες ή τα παιδιά. Γιατί ο στόχος είναι να μην έχουμε πολλούς νοσούντες. Ναι, υποφέρουν και κινδυνεύουν πιο πολύ οι ηλικιωμένοι, αλλά πρέπει να τους αφαιρέσουν και το βασικό εισόδημα με το οποίο διατηρούνται στη ζωή επειδή ήρθε το εγγόνι τους, από τα σχολεία όπου έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά;».
«Εξαρτάται πώς μετράς την υποχρεωτικότητα. Άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο να επιβάλλεις τιμωρίες, άλλο να παρεμβαίνεις ουσιαστικά στο σώμα του ανθρώπου. Είμαστε λίγο πριν να κάνουμε επιθετική παρέμβαση και θέλει μελέτη πριν το ξεκινήσουμε» επισήμανε η ίδια και συμπλήρωσε:
«Τώρα πήγαμε ένα βήμα παραπάνω, πληρώνεις. Είναι ακραίο, το μόνο επόμενο που μένει είναι να πιάνουμε τον κόσμο διά της βίας και να τον εμβολιάζουμε».
Τι πρέπει να γίνει;
Τι πρέπει να γίνει; Η κ. Λινού υπογράμμισε πως «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και άλλου είδους καμπάνιες, πρέπει να δοκιμάσουμε και άλλα πράγματα».
Περιγράφοντας τη δική της εμπειρία από τις καμπάνιες για τον εμβολιασμό που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis ανέφερε:
«Είδαμε ότι για τους ανθρώπους που ασχολούνται πολύ με την θρησκεία και είναι άνω των 55, δεν μπορέσαμε να επέμβουμε, να αλλάξουμε την συμπεριφορά τους. Θα δούμε αν θα τα καταφέρουμε με διαφορετικά μηνύματα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιπαλέψεις τα fake news».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις