Πρίστινα – Η Ελλάδα μπορεί να αναγνωρίσει το Κόσοβο – Εχουμε πετύχει μεγάλη πρόοδο
«Αναβαθμίσαμε το διπλωματικό καθεστώς του ελληνικού μας γραφείου», είπε η υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, προσθέτοντας ότι βλέπει μια συνεχή βελτίωση στις σχέσεις με την Ελλάδα και πως «το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται σε καλό δρόμο».
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
«Η Πρίστινα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις σχέσεις με την Αθήνα και δεν υπάρχουν εμπόδια για την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου Ντόνικα Γκερβάλα, σύμφωνα με την Gazeta Express.
«Βελτίωση της συνεργασίας»
«Εχουμε βελτιώσει σημαντικά το καθεστώς όχι μόνο των διμερών σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας.
»Παλαιότερα, η αντιπροσωπεία μας στην Ελλάδα ήταν ένα συνηθισμένο οικονομικό γραφείο, το οποίο δεν αναγραφόταν πουθενά: ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών, ούτε στους καταλόγους και τα βιβλία αναφοράς του. Και σήμερα, ο εκπρόσωπός μας στην Ελλάδα επικοινωνεί με τον Γενικό Διευθυντή και άλλα πρόσωπα στο υπουργείο Εξωτερικών.
»Αυτό συνέβη αφότου αναβαθμίσαμε το διπλωματικό καθεστώς του ελληνικού μας γραφείου», είπε η Γκερβάλα στο κανάλι T7 του Κοσσυφοπεδίου.
«Η Ελλάδα έχει τα δικά της διλήμματα και καθήκον μας είναι να εξαλείψουμε αυτά τα διλήμματα», πρόσθεσε.
Η επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών του Κοσόβου είπε ότι δεν μπορεί να προβλέψει τίποτα, αλλά βλέπει μια συνεχή βελτίωση στις σχέσεις με την Ελλάδα και σημείωσε ότι «το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται σε καλό δρόμο».
«Δεν υπάρχουν απογοητεύσεις»
«Εχουμε πρόοδο, δεν υπάρχουν απογοητεύσεις», συνόψισε η Γκερβάλα.
Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πέντε χώρες της ΕΕ (μαζί με την Ισπανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία) που δεν αναγνωρίζουν τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.
Η Αθήνα συνεχίζει να στηρίζει με συνέπεια το Βελιγράδι στη διεθνή σκηνή, υποστηρίζοντας τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας.
Η δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε την ανεξαρτησία της στις 17 Φεβρουαρίου 2008.
Σήμερα, 95 από τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ δεν το αναγνωρίζουν ως κυρίαρχο κράτος, αναμεσά τους η Ρωσία με την Κίνα, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του διεθνούς οργανισμού.
Πηγή: Gazeta Express, T7, echedoros-a.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις