Κέρκυρα – Χρήση ναρκωτικών από μαθητές στο κέντρο της πόλης – Σοκαριστικό βίντεο
Σε δρόμο της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, σε απόσταση «αναπνοής» από σχολικές δομές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων
- Οι πριγκίπισσες της Disney κινδυνεύουν σύμφωνα με ένα νέο σατιρικό επιστημονικό άρθρο
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
Σοκ προκαλεί η δημοσίευση βίντεο στο οποίο καταγράφονται τέσσερις μαθήτριες γυμνασίου να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών σε δρόμο της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, σε απόσταση «αναπνοής» από σχολικές δομές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, στις 8.45 το πρωί της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας η Χριστίνα Χονδρογιάννη, εκδότρια της εφημερίδας “Κέρκυρα Σήμερα” στον ιστότοπο της οποίας έγινε η ανάρτηση, ξεκαθάρισε ότι στόχος της δημοσίευσης δεν είναι η δημιουργία επικοινωνιακού χαρακτήρα εντυπώσεων, αλλά η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού, των αρμόδιων δομών αλλά και των ίδιων των οικογενειών των κοριτσιών, που φαίνεται να έχουν μπει στον αδιέξοδο ατραπό της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Στο βίντεο έχει αφαιρεθεί ο ήχος αλλά και τα χαρακτηριστικά των κοριτσιών προκειμένου να μην στοχοποιηθούν.
Από την πλευρά του, ο Ηλίας Μιχαλαρέας, ψυχολόγος και Επιστημονικά Υπεύθυνος της Μονάδας Απεξάρτησης «Διάπλους» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, τονίζει το πολυσύνθετο περίβλημα του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών και εξαρτησιογόνων ουσιών, που ξεκινούν από την τρυφερή ηλικία των 9 ετών και φτάνουν έως τα 70. Η μέση ηλικία κατά την οποία ξεκινούν τη συστηματική χρήση ουσιών νεαρά άτομα είναι τα 15 έτη. Αρχικά η εξάρτηση μπορεί αν αφορά εισπνεόμενες ουσίες και κάνναβη η οποία αποτελεί και τον «προθάλαμο» σκληρότερων ναρκωτικών. Τα σημάδια της χρήσης μπορεί να είναι εμφανή στο σώμα και τη συμπεριφορά των παιδιών αλλά συνήθως οι οικογένειές τους τείνουν να τα δικαιολογούν ως απόρροια καθημερινών παραγόντων πίεσης, έως ότου μετά από 3-4 χρόνια αποδεχτούν ότι τα παιδιά τους είναι χρήστες.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο κ. Μιχαλαρέας, οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να ζητούν τη βοήθεια οργανωμένων δομών πρόληψης και απεξάρτησης προκειμένου να βοηθήσουν ουσιαστικά τους νέους που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις