Ξέσπασμα του Χάμιλτον κατά της Formula 1
Ο Λούις Χάμιλτον ξέσπασε κατά της Formula 1 και παραδέχτηκε ανοιχτά πως αισθάνεται άβολα να αγωνίζεται σε χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία
- Τροχαίο στην Πειραιώς: Τι λέει ο 77χρονος που σύρθηκε δεκάδες μετρά στην άσφαλτο από φορτηγό
- Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο ελβετικού ομίλου στο Κεντάκι
- Κυκλοφορούσε με Porche και λήστευε κοσμηματοπωλεία - Κρύφτηκε στο φρεάτιο ασανσέρ για να μην συλληφθεί
- Στον πάτο της ΕΕ τα ελληνόπουλα στην ψηφιακή κατάρτιση
Ο Λούις Χάμιλτον αποτελεί τον κύριο εκφραστή στη Formula 1 σε θέματα κοινωνικών και φυλετικών ζητημάτων.
Ο επτά φορές πρωταθλητής, που δε σταματά να παλεύει για την ισότητα των δύο φύλων, δε δίστασε να ξεσπάσει κατά της Formula 1, καθώς παραδέχτηκε ανοιχτά πως νιώθει άβολα να αγωνίζεται σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, που είναι γνωστή για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούις Χάμιλτον:
«Όπως είπα και στον προηγούμενο αγώνα (στο Κατάρ), αισθάνομαι ότι σε αυτό το σπορ έχουμε την υποχρέωση να μιλήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για συγκεκριμένα ζητήματα που βλέπουμε σε αυτές τις χώρες, ειδικότερα γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Έχοντας απόλυτο σεβασμό προς όσους βρίσκονται εδώ, διότι με έχουν υποδεχτεί με ζέση, δεν μπορώ να υποκριθώ ότι γνωρίζω όσα γνωρίζει κάποιος που έχει μεγαλώσει σε αυτήν την κοινότητα και έχει επηρεαστεί σημαντικά από συγκεκριμένους κανόνες αυτού του καθεστώτος.
Με ρωτάτε αν αισθάνομαι άνετα εδώ και θα μπορούσα να σας απαντήσω πως ναι, αισθάνομαι έτσι, όμως δεν είναι επιλογή μου να βρίσκομαι στην Τζέντα. Το άθλημα έχει κάνει την επιλογή να βρεθούμε στη Σαουδική Αραβία. Αν είναι σωστό η λάθος, δεν έχει σημασία να το συζητήσουμε τώρα. Το σημαντικό είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο. Στον προηγούμενο αγώνα είδατε, για παράδειγμα, το κράνος που φόρεσα. Θα το φορέσω ξανά εδώ και θα το κάνω και στον επόμενο αγώνα.
Αν κάποιος έχει το χρόνο και θέλει να το κάνει, ας διαβάσει τους νόμους σχετικά με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι τρομακτικοί. Υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορούν πλέον να οδηγήσουν, από το 2018 κι έπειτα. Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν φυλακισμένες γυναίκες επειδή είχαν οδηγήσει πριν από πολλά πολλά χρόνια.
Πρέπει να υπάρξουν πολλές αλλαγές και πιστεύω ότι το άθλημά μας οφείλει να κάνει περισσότερα».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις