Αθώος o αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες – Γιατί είχε κατηγορηθεί
«Ήταν μια σκευωρία που έπεσε», είπε βαθιά συγκινημένος και εξουθενωμένος από την υπερδεκαετή περιπέτειά του
Παμψηφεί αθώος εκρίθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρώην πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
«Ήταν μια σκευωρία που έπεσε», είπε στο orthodoxia.info, βαθιά συγκινημένος και εξουθενωμένος από την υπερδεκαετή περιπέτειά του o αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Δέδες, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, από το 2009, δεν έπαυσε στιγμή να υπεραμύνεται της αθωότητάς του.
Γιατί είχε κατηγορηθεί
Ο αρχιμανδρίτης είχε κατηγορηθεί για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και εμπορίας ιερών εικόνων στην Ήπειρο και ανά την Ελλάδα.
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα που έβγαιναν κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπήρχαν πολλά κενά και σκοτεινά σημεία, κυρίως ως προς τις σκοπιμότητες που λέγεται ότι υπήρχαν και τις κατηγορίες που αποδόθηκαν στους κατηγορουμένους.
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση


