Δανία – Τη φωτογράφισαν χωρίς μάσκα ενώ έπρεπε να φοράει και η πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη
Η Μέτε Φρεντέρικσεν παραδέχθηκε το λάθος της με βάση του κανόνες που ισχύουν στη Δανία.
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Economist: Οι εργαζόμενοι αγαπούν τον Τραμπ, τα συνδικάτα πρέπει να τον φοβούνται
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
Η πρωθυπουργός στη Δανία ζήτησε συγγνώμη σήμερα, αφότου ο ερασιτεχνικός φακός την κατέγραψε να μη φοράει μάσκα μέσα σε ένα κατάστημα, σε αντίθεση με τους νέους κανόνες κατά της Covid-19 που τέθηκαν σε ισχύ.
Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από τη δανέζικη εφημερίδα Ekstra Bladet, το τράβηξε χθες ένας περαστικός μπροστά από τη βιτρίνα ενός καταστήματος ρούχων στο κέντρο της Κοπεγχάγης, τέσσερις ημέρες μετά την επαναφορά της υποχρέωσης της χρήσης της μάσκας σε ορισμένους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
«Ήταν απλά μια παράλειψη, αφότου οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ. Το αντιλήφθηκα, διότι ένας πολίτης με κατέγραψε», έγραψε η Μέτε Φρεντέρικσεν, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Προφανώς λυπάμαι»
«Γνωρίζω καλά ότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα. Όμως, ιδανικά όχι σε εμένα. Επομένως, προφανώς λυπάμαι για αυτό και θέλω εκ νέου να σας ευχαριστήσω για όλα όσα εμείς κάνουμε μαζί για να περιορίσουμε την επιδημία», συνέχισε η επικεφαλής της κυβέρνησης της Δανίας.
Το περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια κακή συγκυρία για την πρωθυπουργό, η οποία αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Η επιτροπή ερευνά την απόφασή της να θανατωθούν πάνω από 15 εκατομμύρια βιζόν σε εκτροφεία της χώρας για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι μετάλλαξης του ιού που ευθύνεται για την Covid-19.
Έχοντας ανακοινωθεί εκτάκτως τον Νοέμβριο του 2020, η εντολή αυτή αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν νομικά βάσιμη εκείνη την εποχή, με αποτέλεσμα ο υπουργός Γεωργίας να παραιτηθεί και η Φρεντέρικσεν να ζητήσει συγγνώμη στους εκτροφείς. Η επιτροπή θέλει να μάθει εάν η πρωθυπουργός γνώριζε τη στιγμή που λάμβανε την απόφαση ότι κανένας νόμος δεν της επέτρεπε να την επιβάλει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις