Η Ευρώπη φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα τυριά του κόσμου, διαπιστώνει το CNN. Και ενώ από τη λίστα του με τα 22 πιο νόστιμα τυριά δεν θα μπορούσε να λείπει το ελληνικό στοιχείο, εντούτοις το ελληνικό τυρί που επιλέχθηκε δεν είναι αυτό που πολλοί θα περίμεναν.
«Όλοι ξέρετε, βέβαια, τη φέτα. Τώρα, είναι ώρα να μάθετε ένα λιγότερο γνωστό ελληνικό τυρί», γράφει το CNN και συστήνει στο διεθνές κοινό του το μετσοβόνε.
«Το μετσοβόνε προέρχεται από τον απομακρυσμένο βορρά της χώρας ή για την ακρίβεια, μία ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο. Φτιαγμένο από γάλα αγελάδας, είτε μόνο του ή αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και φυσικά καπνιστό», σημειώνει το ρεπορτάζ, σύμφωνα με το money review. Και τονίζει πως όπως και το χαλούμι, προσφέρεται για ψήσιμο.
Η λίστα με τα 22 πιο νόστιμα
Σύμφωνα με το CNN, τα καλύτερα τυριά του κόσμου είναι αυτά:
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.