Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία – Δυσφορία για τα αμερικανικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα – Νέα προειδοποίηση

Ρωσία – Δυσφορία για τα αμερικανικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα – Νέα προειδοποίηση

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στη συμμαχία (ΝΑΤΟ) να συμμετάσχουν σε ουσιαστικό διάλογο

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ενεχείρισε στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα νότα διαμαρτυρίας για την αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασα.

Στην διαμαρτυρία απαριθμώνται παραδείγματα πρόσφατων επικίνδυνων, κατά τη Μόσχα, ελιγμών από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όπως τα πιο πρόσφατα, στις 3 Δεκεμβρίου, στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

«Λόγω των προκλητικών αυτών ενεργειών, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα έλαβε σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου νότα διαμαρτυρίας, με προειδοποίηση για τις επικίνδυνες συνέπειες μιας τέτοιας απερισκεψίας», δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στη συμμαχία (ΝΑΤΟ) να συμμετάσχουν σε ουσιαστικό διάλογο για τις εγγυήσεις ασφαλείας και να συζητήσουν «τρόπους μείωσης των στρατιωτικών και πολιτικών εντάσεων». «Διαφορετικά, όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας θα χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και την εξάλειψη των αναδυόμενων απειλών». Το υπουργείο Εξωτερικών επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του ΝΑΤΟ.

Όπως είχε νωρίτερα επισημάνει η Μ. Ζαχάροβα, οι αποφευχθείσες καταστροφές δεν σημαίνουν ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ μπορούν να συνεχίσουν να διακινδυνεύουν ατιμώρητα τις ζωές των ανθρώπων».

Sports in

«Στα 7-8 εκατ. ευρώ η πρόταση της Μοντερέι για Πινέδα – Η ΑΕΚ θέλει 11 εκατ. ευρώ»

Η Μοντερέι εξακολουθεί να θέλει να πάρει τον Ορμπελίν Πινέδα από την ΑΕΚ όπως αναφέρουν στο Μεξικό και προσφέρουν 7-8 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024