Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Τελετή αναγόρευσης του Ιωάννη Ζώρα σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Frederick

Τελετή αναγόρευσης του Ιωάννη Ζώρα σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Frederick

Στη διάρκεια της τελετής, ο πρύτανης του κυπριακού Ιδρύματος καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους επεσήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη αναγόρευση που πραγματοποιείται  από την Σχολή Επιστημών Υγείας σε αυτό.

Ελληνες επιστήμονες τιμούνται στα πανεπιστήμια του εξωτερικού καθώς ενισχύεται διαρκώς η παρουσία της χώρας μας στον διεθνή ακαδημαϊκό «χάρτη».

Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε χθες στο πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου, τελετή αναγόρευσης του προέδρου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ιωάννη Ζώρα σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Μάλιστα στη διάρκεια της τελετής, ο πρύτανης του κυπριακού Ιδρύματος καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους επεσήμανε ότι πρόκειται για την πρώτη αναγόρευση που πραγματοποιείται  από την Σχολή Επιστημών Υγείας σ αυτό.

Στο παρελθόν έχουν γίνει αναγορεύσεις του  καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώργιου Μπαμπινιώτη, του τέως γενικού εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, του τέως Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειου Πέππα και του ακαδημαϊκού και καθηγητή Αστροφυσικής Σταματίου Κριμιζή. Μάλιστα, η αναγόρευση του κ. Ζώρα έγινε μετά από εισήγηση του Συμβουλίου της Σχολής Επιστημών Υγείας, ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και επικύρωσή της από το συμβούλιο του πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο της Κύπρου τίμησε τον διακεκριμένο,  με ευρεία αναγνώριση διεθνώς, καθηγητή Χειρουργικής Ογκολογίας αλλά και ακαδημαϊκό επιστήμονα Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα για τη μεγάλη του προσφορά στην ιατρική επιστήμη, την κοινωνία και τον ίδιο τον άνθρωπο».

Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, οι πρυτανικές και κοσμητορικές  αρχές του Ιδρύματος και πλήθος φοιτητών.

Sports in

Ντε Ρόσι: «Υποφέραμε κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, μίλησε για το φιλικό με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι η ομάδα του υπέφερε ανά διαστήματα από τους ερυθρόλευκους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024