Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δράση «Ανοικτές αυλές»

Δράση «Ανοικτές αυλές»

Δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση για παιδιά Δημοτικών σχολείων προσφέρουν δυο σχολεία για αρχή στη Νέα Σμύρνη, σε μια καινοτόμα δράση που έχει σκοπό να αμβλύνει τις ανισότητες και να δώσει ίσες δυνατότητες ανάπτυξης των παιδιών χωρίς να απαιτείται οικονομικό αντίτιμο

Δωρεάν δημιουργική απασχόληση και μάλιστα σε οικείο περιβάλλον -τα σχολεία- προσφέρει ο Δήμος Νέας Σμύρνης με σκοπό να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο ισότιμης ανάπτυξης των παιδιών του Δήμου.

Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο οι οικογένειες που αδυνατούν να απασχολήσουν τα παιδιά τους δημιουργικά σε κάποιο ιδιωτικό χώρο,  λόγω οικονομικής αδυναμίας, πλέον δεν θα βιώνουν την έλλειψη αυτή. Αυτό που επιχειρείται στην Νέα Σμύρνη είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτά τα προγράμματα πρέπει να καθιερωθούν, διότι όλα τα παιδιά του κόσμου- σε έναν κόσμο μάλιστα που διαμορφώνεται για αυτά σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές τους δυνατότητες – πρέπει να αισθάνονται ίσα μεταξύ τους ώστε όταν ενηλικιωθούν να τους αντιμετωπίζουν όλους ισότιμα. Διότι τα βιώματα της παιδικής ηλικίας διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό και τον χαρακτήρα ενός ενήλικα.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο Δήμος:

«Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Παιδείας», ενεργοποιεί τη Δράση «Ανοιχτές Αυλές».

Βάζουμε φραγμούς στην κοινωνική απομόνωση της πανδημίας. Εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ, «ανοίγουμε» πιλοτικά τις αυλές των σχολείων μας στα παιδιά.

Αξιοποιούμε τους μόνους ελεύθερους χώρους στις γειτονιές μας με δομημένες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για τους μαθητές των σχολείων μας.

Βάζουμε ως προτεραιότητα την άμβλυνση των ανισοτήτων στα παιδιά που έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη γνώση, στο παιχνίδι, στην χαρά, στην ομαλή σωματική και πνευματική εξέλιξη.

Η δράση μας θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε (2) δυο σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας, με δραστηριότητες όπως εικαστικά, θεατρικό εργαστήρι, αθλοπαιδιές, ρομποτική, χορός κλπ. Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών γίνεται δημιουργικός. Οι αυλές των σχολείων μετατρέπονται σε «κυψέλες» χαράς, ψυχαγωγίας, δημιουργίας, εκπαίδευσης.

Δηλώστε συμμετοχή στα σχολεία σας: 3°-13° Δημοτικό Σχολείο – Αρτάκης και Αιγαίου & 2° Δημοτικό Σχολείο – Βοσπόρου 78».

Sports in

Χαμός με Αταμάν και Σέλτικς – Ο Παναθηναϊκός και η ατάκα που… άναψε φωτιές (pic)

Ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς για τον παγκόσμιο τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024