Το RMC έριξε «βόμβα» σήμερα το πρωί με δημοσίευμα σχετικά με το Κόπα Άφρικα, καθώς έκανε λόγο για σκέψεις της Αφρικανικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να προχωρήσει σε νέα αναβολή της διοργάνωσης.

Ο λόγος είναι η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό και την μετάλλαξη Όμικρον εδώ και μερικές εβδομάδες, αλλά και για τις αντιδράσεις πολλών ομάδων κυρίως αγγλικών, που θα ήθελαν να κρατήσουν τους παίκτες στο βρετανικό έδαφος τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, η ίδια η Αφρικανική Συνομοσπονδία (CAF) διέψευσε τα τελευταία δημοσιεύματα ξεκαθαρίζοντας πως θα διεξαχθεί κανονικά και χωρίς προβλήματα. Βέβαια παρότι η ομοσπονδία λέει πως δεν θα υπάρξει καμία αναβολή οι φωνές για να μη γίνει ολοένα και αυξάνονται υπό τον φόβο της πανδημίας.

«Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα γίνει και θα διεξαχεί στο Καμερούν. Δεν πρέπει να απαντήσουμε σε όσα έχουν γραφτεί στην Ευρώπη, μπορούν να δημοσιεύσουν όλες τις ψεύτικες ειδήσεις που θέλουν, αλλά εμείς προετοιμαζόμαστε για το τουρνουά», ανέφερε εκπρόσωπος της CAF είπε στην Gazzetta dello Sport.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση για το Κόπα Άφρικα θα απασχολήσει για αρκετές μέρες μέχρι να ξεκινήσει, αν ξεκινήσει η διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό να είναι μια από τις ομάδες που ενδιαφέρονται άμεσα, αφού θα έχει τουλάχιστον 6 παίκτες στα γήπεδα του Καμερούν.