Την προηγούμενη αγωνιστική τα χρειάστηκε κόντρα στην Λιντς, ωστόσο κατάφερε να πάρει την νίκη στο τέλος της αναμέτρησης. Το έργο δεν επαναλήφθηκε για την Τσέλσι, η οποία «κόλλησε» στο 1-1 με την Έβερτον και πλέον βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και την Μάντσεστερ Σίτι και στο -3 από τη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ αμύνθηκε υποδειγματικά, δεν άφησε πολλούς ελεύθερους χώρους στους Μπλε, οι οποίοι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Ζαχαρωτών. Ο Μέισον Μάουντ φάνηκε ότι έδινε την λύση για την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, όταν στο 70΄ νίκησε τον Πίκφορντ από κοντά για το 1-0.

Παρόλο αυτά, το προβάδισμα των Μπλε δεν κράτησε πολύ, καθώς στην πρώτη ουσιαστική απειλητική επίσκεψη της Έβερτον στα καρέ του Μέντι, Μπράνθγουεϊτ με προβολή στο πίσω δοκάρι, έκανε το 1-1. Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι πίεσε για το γκολ της νίκης, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Αλόνσο (65’ Μπάρκλεϊ, Αθπιλικουέτα (78’ Ταλομπά), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Λόφτους Τσικ (65’ Σαούλ), Ζιγές, Μάουντ, Πούλισικ

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Χολγκέιτ, Μπράνθγουεϊτ, Κιν, Γκόντφρεϊ, Κένι, Ντουκουρέ, Γκόμες (70’ Γκμπαμέν), Ιβόμπι, Σιμς (62’ Ντόμπιν), Γκόρντον (90′ Ονιανγκό)