Χειμωνιάτικη και αντιοξειδωτική καροτόσουπα με πορτοκάλι και κανέλα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄/Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Spotlight
-
Η ιστορία του Νταβίντ Κάρμο ήρθε να θυμίσει πως οι μεταγραφές…
-
Ξεσηκωμός των κατοίκων στα Χανιά - Αποκλεισμός του ΒΟΑΚ στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου
-
Οι ανατροπές στη ζωή του Μάικ Λιντς - Το μπεϋζιανό θεώρημα και ο δρόμος προς το κελί
-
Χάος σε πτήση: Επιβάτης άνοιξε την έξοδο κινδύνου και περπάτησε στο φτερό του αεροσκάφους
Πρωτότυπη συνταγή, πλούσια σε αρώματα για εκείνους που έχουν απαιτήσεις στη γεύση!
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄/Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Υλικά (4 μερίδες):
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 ξύλα κανέλας
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κ.σ. τυρί κρέμα light
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Κάρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι για 8΄.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κανέλα, πιπέρι και το βασιλικό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ, πετάμε την κανέλα, το ζεσταίνουμε για 2΄, προσθέτοντας το τυρί κρέμα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με κάρυ.
Πηγή: www.logodiatrofis.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις