Χειμωνιάτικη και αντιοξειδωτική καροτόσουπα με πορτοκάλι και κανέλα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄/Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Airbnb: Ρεκόρ ανόδου στις βραχυχρόνιες μισθώσεις το 2024
- Συνελήφθη ένας από τους ανήλικους για την επίθεση με μαχαίρι στα δύο αδέρφια στην Πάρο
- Ζελένσκι: Είχαμε πολλές συναντήσεις με τον διευθυντή της CIA και είμαι ευγνώμων για τη βοήθειά του
Πρωτότυπη συνταγή, πλούσια σε αρώματα για εκείνους που έχουν απαιτήσεις στη γεύση!
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄/Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Υλικά (4 μερίδες):
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 ξύλα κανέλας
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κ.σ. τυρί κρέμα light
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Κάρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι για 8΄.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κανέλα, πιπέρι και το βασιλικό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ, πετάμε την κανέλα, το ζεσταίνουμε για 2΄, προσθέτοντας το τυρί κρέμα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με κάρυ.
Πηγή: www.logodiatrofis.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις