Χειμωνιάτικη και αντιοξειδωτική καροτόσουπα με πορτοκάλι και κανέλα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄/Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Πρωτότυπη συνταγή, πλούσια σε αρώματα για εκείνους που έχουν απαιτήσεις στη γεύση!
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄/Χρόνος μαγειρέματος: 50΄
Υλικά (4 μερίδες):
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 ξύλα κανέλας
- 1 ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κ.σ. τυρί κρέμα light
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Κάρι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι για 8΄.
Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κανέλα, πιπέρι και το βασιλικό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περνάμε το μείγμα από το μπλέντερ, πετάμε την κανέλα, το ζεσταίνουμε για 2΄, προσθέτοντας το τυρί κρέμα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με κάρυ.
Πηγή: www.logodiatrofis.gr
- Νέα Υόρκη: Η καρδιά της πόλης «χτυπά» στο 2025 – Έτοιμη να υποδεχτεί τη νέα χρονιά
- Ανήλικοι μαχαίρωσαν 23χρονο στον πνεύμονα για… μία παρατήρηση στη Πάρο – Τι λέει ο πατέρας του θύματος
- Κρήτη: Είχε μεταφερθεί στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ ο δολοφόνος της 36χρονης και δεν τον κράτησαν
- Τίλντα Σουίντον: Θέλω να μιλήσω στον Ντόναλντ Τραμπ για τη νεκρή μητέρα του
- Αποχωρεί από τη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ιδιοκτήτης, Οφέρ Γιανάι
- Σεισμός ανοιχτά της Κρήτης