Χιλή – Αυτή είναι η Ελληνίδα σύντροφος του νέου αριστερού προέδρου
Ο λόγος για την Ειρήνη Καραμάνου ή αλλιώς Irina Karamanos, η οποία διατηρεί χρόνια δεσμό με τον 35χρονο νέο πρόεδρο της Χιλής, και είναι κόρη του Τζόρτζ Καραμάνος, που για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο.
Ελληνικές ρίζες έχει η σύντροφος του πρώτου αριστερού προέδρου στην ιστορία της Χιλής, ονόματι Γκαμπριέλ Μπόριτς.
Ο λόγος για την Ειρήνη Καραμάνου ή αλλιώς Irina Karamanos, η οποία διατηρεί χρόνια δεσμό με τον 35χρονο νέο πρόεδρο της Χιλής, και είναι κόρη του Τζόρτζ Καραμάνος, που για χρόνια ήταν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαντιάγκο.
Εκπρόσωπος του φεμινιστικού κινήματος, η Ιρίνα δεν έκανε πολλές εμφανίσεις προεκλογικά στον πλευρό του Μπόριτς, ωστόσο στην τελική ευθεία φρόντισε να στηρίξει δημοσίως τον σύντροφό της.
Η Ιρίνα έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, είναι υπέρμαχος του φεμινισμού και έχει εκφράσει την καταδίκη της προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Πινοσέτ επειδή αποτελεί κίνδυνο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ίδια έχει πάρει θέση και στα ζητήματα περί ασφάλειας και τάξης. «Πρέπει να μιλήσουμε για το οργανωμένο έγκλημα, τον έλεγχο των όπλων, πρέπει να μιλήσουμε για την ασφάλεια, τη σχέση μεταξύ αστυνομίας και διακινητών ναρκωτικών», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταϋγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»
- Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’ 1-0: Το γκολ του Μπλανκ έκρινε τον αγώνα
- Συρία: Στην κομβική πόλη Ράκα εισέβαλε ο κυβερνητικός στρατός – Μάχες με τους Κούρδους, ποιος ελέγχει τι
- Η ΑΙ μπορεί να προκαλέσει «μαζική ανεργία» στο Λονδίνο



