Μπουλμπασάκος – Όλη η Ευρώπη συζητά τον υποχρεωτικό καθολικό εμβολιασμό – Το βλέπουμε θετικά
Το πώς εκδηλώνεται η «Όμικρον» είναι το σημείο κλειδί, για το αν θα έχουμε έκρηξη στις νοσηλείες ενώ ήδη πιεζόμαστε, τόνισε ο καθηγητής.
«Παίρνουμε μέτρα που καθυστερούν την έλευση της παραλλαγής «Όμικρον», αλλά το επόμενο βήμα που θεωρώ ώριμο να γίνει είναι αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Το κουβεντιάζει όλη η Ευρώπη ότι ο πρόεδρος των Ιατρικών Συλλόγων όλης της ηπείρου πρότεινε υποχρεωτικό εμβολιασμό κι εμείς το βλέπουμε θετικά», δήλωσε ο επικεφαλής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.
«Οταν λέμε υποχρεωτικό δεν μιλάμε δια της βίας, αλλά δίνοντας το μήνυμα ότι αυτό μας σώζει», πρόσθεσε και κάλεσε όλους να σκεφτούν ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «δεν έχει άπειρες δυνατότητες» .
«Είμαστε κι εμείς εδώ στο νοσοκομείο σε διαδικασία συσκέψεων για το πως θα αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο κύμα έξαρσης κρουσμάτων μετά τις γιορτές, τόνισε ο καθηγητής.
- Διαβάστε επίσης: Τα περισσότερα εμβόλια, εκτός των mRNA, πιθανώς δεν αποτρέπουν την απλή λοίμωξη από την Όμικρον
Δεν ξέρουμε πότε θα επικρατήσει η Όμικρον
«Αν τηρήσουμε τα μέτρα πιστά μπορούμε να προλάβουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας, ωστόσο δεν υπάρχουν αξιόπιστες μελέτες για το πότε θα επικρατήσει η παραλλαγή Όμικρον έναντι της μετάλλαξης «Δέλτα», εξήγησε ο κ. Μπουλμπασάκος.
Το πώς εκδηλώνεται η «Όμικρον» είναι το σημείο κλειδί, για το αν θα έχουμε έκρηξη στις νοσηλείες ενώ ήδη πιεζόμαστε, τόνισε ο καθηγητής.
«Δεν κάναμε καλή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και ο ιδιωτικός τομέας είναι έξω από την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε επίσης, ο κ. Μπουλμπασάκος.
- Κεφάλι παίρνουν οι μικρές βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές με εγκρίσεις θεραπειών στις ΗΠΑ
- Κυβέρνηση: Ψάχνουν αντίδοτα σε επτά ανοιχτές πληγές
- «Flight Risk»: Ο Μελ Γκίμπσον επιστρέφει σχεδόν μετά από μια δεκαετία στη θέση του σκηνοθέτη
- Κόβεται το σεξ; Τι να κάνεις για να αυξήσεις τη διάθεσή σου
- Καμπανάκι οικονομολόγων για ΕΕ: Βάλτε τάξη στα του οίκου σας ή ετοιμαστείτε για «συνεχή παρακμή»
- Επενδυτικό κενό και χαμηλή παραγωγικότητα τα «αγκάθια» για την ελληνική οικονομία