Μόνη λύση οι εκλογές λέει ο Τσίπρας
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΙΑ μίλησε στο Digital Economy Forum του Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Το αίτημά του για προκήρυξη εκλογών επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Digital Economy Forum του Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Συγκεκριμένα, στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση των κρίσεων που μας ταλανίζουν και αδυνατεί να εκπέμψει στοιχειώδη εμπιστοσύνη που είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια περίοδο κρίσης. Εμπιστοσύνη είναι η πιο ισχυρή άμυνα για την αντιμετώπιση και της πανδημίας αλλά και της ακρίβειας. Όπως γνωρίζετε, όμως, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι’ αυτό και κατά τη συζήτηση για τον προυπολογισμό ζήτησα να οδηγηθούμε στη μόνη ενδεδειγμένη δημοκρατική λύση: Τις εκλογές».
Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι ζητά τώρα εκλογές «ακριβώς για τον λόγο που ήταν διστακτικός να το ζητήσει το προηγούμενο διάστημα: Γιατί πρωτεύον σήμερα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής συνοχής. Υπήρχαν και υπάρχουν δυνατότητες για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή και η κοινωνική συνοχή. Η παραμονή της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους».
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με το ΔΣ του Συνδέσμου.
Τι είπε για την ψηφιακή μετάβαση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι «στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής έγιναν σημαντικά βήματα τα τελευταία δυόμιση χρόνια» αν και πρόσθεσε ότι «Θα ισχυριστώ όμως ότι τα βήματα αυτά έγιναν πάνω στις ράγες και στις υποδομές που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε φροντίσει παρά τη σκληρή περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής, να θέσει. Κάτι που προς τιμήν του έχει παραδεχτεί και δημοσίως ο ίδιος ο κ. Πιερρακάκης». Σημείωσε, ακόμη, ότι στον τομέα των ψηφιακών όντως δεν υπήρξε «καμία διάθεση ρεβανσισμού» απέναντι στα έργα της προηγούμενης κυβέρνησης. Και τα αποτελέσματα αυτής της «εξαίρεσης» νομίζω ήταν θετικά, σε αντίθεση βέβαια με τον «κανόνα» του ρεβανσισμού που καθόρισε τα περισσότερα έργα και πράξεις της σημερινής κυβέρνησης».
Η πανδημία ήρθε ως επιταχυντής και καταλύτης, για να αναδείξει τη σημασία της Ψηφιακής Μετάβασης, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που επικράτησε το προηγούμενα και χαρακτηρίστηκε από διεύρυνση των κάθε είδους ανισοτήτων και οδήγησε στον κλονισμό της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και στις δημοκρατικές αξίες έχει κλονιστεί και είναι πλέον εμφανής η ανάγκη αλλαγής πορείας. Ενδεικτικά ανέφερε ότι «στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, αποφασίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών, η φορολόγηση των πολυεθνικών εταιρειών με ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα. Ενώ οι περισσότερες χώρες ενισχύουν κατώτατο και μέσο μισθό με διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του πληθωρισμού».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις