Όμικρον – «Θετική εικόνα» για τη σοβαρότητα της δείχνει έρευνα από τη Νότια Αφρική
Νέα έρευνα έγινε στη Νότια Αφρική για την παραλλαγή Όμικρον και τη νοσηρότητά της.
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Αλλαγές εξετάζει η Κομισιόν για την οδήγηση μετά τα 70 έτη - Τι θα αναφέρεται στην ευρωπαϊκή οδηγία
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Νέα νοτιοαφρικανική έρευνα, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τις νοσηλείες και τους θανάτους από το τέταρτο κύμα της επιδημίας Covid-19 στη Νότια Αφρική το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κοροναϊού, δείχνουν ότι ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης από αυτό είναι μικρότερος σε σχέση με προηγούμενα.
«Στη Νότια Αφρική αυτή είναι η επιδημιολογική κατάσταση: η Όμικρον συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που είναι λιγότερο σοβαρός», δήλωσε η καθηγήτρια Τσέριλ Κόεν του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταδιδόμενων Ασθενειών (NICD), μία από τις συντάκτριες της νέας έρευνας.
«Σε συνδυασμό με τα στοιχεία μας αυτό υπονοεί μια θετική εικόνα μειωμένης σοβαρότητας του Όμικρον σε σχέση με άλλα παραλλαγμένα στελέχη», επεσήμανε η Κόεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μιας ομάδας επιστημόνων του NICD.
«Χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά»
Στο μεταξύ η συνάδελφός της, η δρ Ουαασίλα Τζάσατ, επεσήμανε ότι τα στοιχεία για τα κρούσματα της Covid-19, τις νοσηλείες και τους θανάτους από το τρέχον κύμα της επιδημίας στη Νότια Αφρική φαίνεται να συνηγορούν ότι το στέλεχος Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση, όμως τόνισε ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά προκειμένου οι επιστήμονες να κατανοήσουν τον λόγο.
«Ο χαμηλότερος κίνδυνος ή τα μικρότερα ποσοστά σοβαρής νόσησης που παρατηρούμε στο τέταρτο κύμα ενδέχεται να οφείλονται σε μια σειρά παραγόντων, περιλαμβανομένου του επιπέδου της ανοσίας από τους εμβολιασμένους ή τους νοσήσαντες, ή ίσως να οφείλεται στην εγγενή μολυσματικότητα του Όμικρον», πρόσθεσε η Τζάσατ.
«Όμως χρειαζόμαστε περισσότερες έρευνες για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε αυτά τα πράγματα», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις