«Αποκαλύφθηκαν» οι χειρότεροι κωδικοί πρόσβασης για το 2021
Η λίστα αναφέρει πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε ένας συγκεκριμένος κωδικός πρόσβασης και πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να σπάσει.
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Εάν ο κωδικός πρόσβασής σας είναι εύκολος να τον θυμάστε, είναι αρκετά πιθανό ένας χάκερ να μπορεί εύκολα να τον σπάσει. Και παρότι οι εταιρείες τεχνολογίας προειδοποιούν τους καταναλωτές εδώ και χρόνια να χρησιμοποιούν πιο δύσκολους κωδικούς πρόσβασης, ο κόσμος συνεχίζει να χρησιμοποιεί αστείους κωδικούς, που θέτουν σε κίνδυνο τα δεδομένα τους.
Αυτό επιβεβαιώνει η ετήσια έκθεση, της εταιρείας διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και κυβερνοασφάλειας NordPass, με τους 200 πιο… συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αυτά που περιμέναμε.
Από τους 200 πιο χρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης του NordPass για το 2021, τις τρεις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν τα: 123456, 123456789 και 12345.
Δείτε όλη τη λίστα εδώ
Στη συνέχεια βρίσκεται ο κωδικός «qwerty», ακολουθεί η λέξη «password», καθώς και διάφοροι συνδυασμοί αριθμών. Θα πρέπει ακόμη να αποφύγετε επίσης τα iloveyou, dragon και monkey.
Η λίστα αναφέρει πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε ένας συγκεκριμένος κωδικός πρόσβασης και πόσος χρόνος θα χρειαζόταν για να σπάσει.
Όλοι «σπάνε» σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.
Στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την εταιρεία η λίστα των κωδικών πρόσβασης καταρτίστηκε σε συνεργασία με ανεξάρτητους ερευνητές που ειδικεύονται στην έρευνα περιστατικών κυβερνοασφάλειας.
Οι ερευνητές ταξινόμησαν τα δεδομένα σε 50 χώρες σε διάφορους κλάδους, κάτι που τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν μια στατιστική ανάλυση με βάση τις χώρες και το φύλο.
Επινόησαν επίσης και έναν δείκτη, ο οποίος ταξινομεί τις χώρες από τις οποίες είχαν δεδομένα σε τρία επίπεδα κινδύνου: χαμηλό, μεσαίο και υψηλό.
Δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο μπορεί να δει κανείς τον αριθμό των κωδικών πρόσβασης που διέρρευσαν κατά κεφαλήν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, το επίπεδο επικινδυνότητας στην Ελλάδα είναι μεσαίο (διέρρευσαν 18.683.651 κωδικοί πρόσβασης, που αντιστοιχούν σε 1.774 κωδικούς κατά κεφαλήν).
Και στην Ελλάδα οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν μια ακολουθία αριθμών για κωδικούς πρόσβασης, τους οποίους μπορεί να “σπάσει” κανείς σε μόλις 1 δευτερόλεπτο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις