Παναθηναϊκός – Κάτι παραπάνω ξέρει ο Πρίφτης
Πόσοι θα επέλεγαν να κρατήσουν έναν 29χρονο γκαρντ που έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες χωρίς να δείξει τίποτα αντί ενός 24χρονου εξελίξιμου σέντερ;
Οι προπονητές έχουν μάθει να ζουν κάνοντας τις δικές τους επιλογές και παίρνοντας φυσικά στο τέλος την ευθύνη που τους αναλογεί. Κάπως έτσι, ο Δημήτρης Πρίφτης αποφάσισε να αφήσει εκτός ροτέισον τον Τζεχάιβ Φλόιντ από ένα σημείο της σεζόν και έπειτα, με αποτέλεσμα ο αμερικανός σέντερ να «ψαχτεί» για αλλού και να καταλήξει εντέλει στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη και τη Φενέρμπαχτε. Η θητεία του, αν και ξεκίνησε με προσδοκίες οι οποίες πήγαζαν από τα περιθώρια βελτίωσης που είχε, διήρκεσε μόλις πέντε μήνες και 14 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο 24χρονος μέτρησε 5 πόντους (80% δίποντα, 50% βολές), 3 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε τέσσερα παιχνίδια της Basket League, καθώς στη συνέχεια είδε τον Τζέρεμι Έβανς να του παίρνει τη θέση στο ελληνικό ρόστερ με 2,5 πόντους (52,4% δίποντα, 42,9% βολές) και 2,1 ριμπάουντ σε 10:42΄ συμμετοχής σε δέκα παρουσίες στην EuroLeague, εκεί όπου, είτε λόγω της επιλογής του Πρίφτη είτε λόγω του τραυματισμού του, είχε να αγωνιστεί από τις 25 Νοεμβρίου και το παιχνίδι με τη Ζενίτ.
Ο κόσμος δε βρίσκεται στις προπονήσεις για να ξέρει τι γίνεται και πώς δουλεύει η κάθε ομάδα, με αποτέλεσμα η κρίση και η γνώμη του έπειτα από ένα γεγονός να βρίσκεται υπό αίρεση. Στο πράσινο στρατόπεδο πολλοί θα αναρωτιούνται τι βλέπει ο Δημήτρης Πρίφτης στον Κέντρικ Πέρι και συνεχίζει να τον χρησιμοποιεί τόσο συχνά. Μια μερίδα δε θα τη χαλούσε αν ο 29χρονος γκαρντ είχε την ίδια κατάληξη με τον Φλόιντ. Για ποιο λόγο άλλωστε να μη δοθεί επιπλέον χρόνος σε έναν εξελίξιμο σέντερ αντί ενός παίκτη που στα επίσημα παιχνίδια αδυνατεί να προσφέρει ουσιαστικά στο σύνολο και ουσιαστικά τα «ποιοτικά» χρόνια που του απομένουν δεν είναι τα ίδια.
Ο Πέρι μετρά στην EuroLeague 4,4 πόντους (30,4% δίποντο, 27,5% τρίποντο, 90,9% βολές), 1,8 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 1 λάθος και 0,6 κλεψίματα σε 17:08, με τα νούμερά του να μην παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στη σαφώς πιο βατή Basket League, εκεί όπου έχει 6,3 πόντους (48% δίποντα, 16,6% τρίποντα, 78,2% βολές), 2 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 0,6 λάθη και 0,5 κλεψίματα σε 18:08΄.
Ο τελευταίος λόγος όμως ανήκει στον Δημήτρη Πρίφτη, που πάει κόντρα στην γνώμη των πολλών και ελπίζει πως μια μέρα θα δικαιωθεί. Σίγουρα θα ξέρει κάτι παραπάνω από τον οποιονδήποτε φίλο του Παναθηναϊκού, που γνωρίζει μεν μπάσκετ, αλλά όχι τόσο όσο ο έλληνας τεχνικός. Ο Φλόιντ αποτελεί παρελθόν και υπάρχουν αυτοί που «φοβούνται» μη γίνει περίπτωση «Φέρελ». Ο Αμερικανός που δεν ταίριαξε ποτέ στα πλάνα του έλληνα τεχνικού και ύστερα από πέντε παιχνίδια στην EuroLeague, 40΄ συμμετοχής και 8 πόντους, αποχώρησε για να πάει στην Τσεντεβίτα.
Εκεί τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με τον Φέρελ να μετρά σε δύο συμμετοχές στο EuroCup 16,5 πόντους και 7 ασίστ. Άλλο πράγμα όμως ο Παναθηναϊκός και η EuroLeague και άλλο αυτό που βιώνει τώρα ο 28χρονος. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς και όσοι το κάνουν έχουν άλλους σκοπούς.
Γιατί λοιπόν Πέρι; Μία εξήγηση είναι ο Στέφαν Γιόβιτς. Ο σέρβος γκαρντ βρίσκεται στα ραντάρ του Τριφυλλιού, με τις δύο πλευρές να είναι μάλιστα πολύ κοντά σε συμφωνία. Πρόκειται για μια επιλογή που μπορεί να βοηθήσει αποδεδειγμένα τον Παναθηναϊκό στο ζήτημα της δημιουργίας, αλλά υπάρχει αυτό το ΑΛΛΑ. Ο 31χρονος πλέι μέικερ είναι αρκετά επιρρεπής στους τραυματισμούς, με τον τελευταίο στη μέση να είναι ύπουλος. Με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στους Πράσινους, η επιλογή δεν μπορούσε να είναι από το πάνω ράφι και έτσι επιλέχθηκε το ρίσκο του Γιόβιτς.
Εδώ «κολλάει» ο Πέρι, καθώς σε περίπτωση που ο Σέρβος έρθει και τραυματιστεί, ενώ ο Αμερικανός έχει ήδη αποχωρήσει, ο Δημήτρης Πρίφτης δε θα αντιμετωπίζει μόνο ποιοτικό αλλά και ποσοτικό πρόβλημα, καθώς στα γκαρντ θα υπάρχουν μόνο οι Μέικον, Νέντοβιτς και Μποχωρίδης. Αντίθετα, στους ψηλούς ο έλληνας προπονητής έχει δοκιμάσει αρκετά τον Έβανς στο «5», ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Μαντζούκας, που ψάχνει την ευκαιρία του και ίσως τη βρει μέσα από τη συνθήκη που έχει δημιουργηθεί.
- Τι είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα UHV και πως η Κίνα έγινε υπερδύναμη σε αυτά
- Αμαλιάδα: «Την εγγονούλα μου την πήραν από τα χέρια της μαυρισμένη», λέει η γιαγιά του παιδού που σώθηκε
- ΚΚΕ: Τίμησε τον Κώστα Βάρναλη με μια μεγάλη εκδήλωση-συναυλία
- Αμαλιάδα: «Οι δικοί της με ρωτούσαν αν έκανε κακό στο παιδί», αποκαλύπτει η νονά του 2ου παιδιού της Ειρήνης
- Έρχεται η… Legoland του Minecraft
- Αμαλιάδα: Όταν η Ειρήνη Μουρτζούκου μιλούσε ως Πόπη – Ντοκουμέντο του «Τούνελ»