Θεσσαλονίκη – Απολογούνται γιατροί και υπάλληλοι του ΕΦΚΑ που κατηγορούνται ότι «φούσκωναν» τα ποσοστά αναπηρίας
Η δικογραφία αριθμεί άλλα 62 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης ιδιώτες.
- Τι είναι το shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης και τι είναι το ταβάνι του χρέους;
- Όταν ο Μακρόν αποκαλούσε το Πρωθυπουργικό Μέγαρο «το κλουβί με τις τρελές»
- Έκλεβαν πολυτελή οχήματα SUV και τα πωλούσαν στο εξωτερικό – Το αιματηρό επεισόδιο με τον αρχηγό της σπείρας
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης απολογούνται από το πρωί οι επτά συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη δύο κυκλωμάτων που μέσω του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας «φούσκωναν» με το αζημίωτο τα ποσοστά αναπηρίας ασφαλισμένων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν πολύμηνης έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. κι ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται υπάλληλοι του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), γιατροί που συνδέονται με τις διαδικασίες πιστοποίησης αναπηριών και μια δικηγόρος.
Η δικογραφία αριθμεί άλλα 62 πρόσωπα, μεταξύ αυτών γιατροί, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης ιδιώτες.
Τι βρήκαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ
Κεντρικό ρόλο στη δράση των δύο κυκλωμάτων αποδίδεται σε μία υπάλληλο του ΕΦΚΑ αλλά και σε προϊστάμενο κεντρικού καταστήματος του Εθνικού Φορέα, στη Θεσσαλονίκη. Όπως προκύπτει δε από τη δικογραφία η συλληφθείσα δικηγόρος είναι θυγατέρα του δεύτερου και μέσω του γραφείου της «εξυπηρετούνταν» οι πελάτες της, ενδιαφερόμενοι για έκδοση συντάξεων.
Από την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύφθηκαν ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, περιπτώσεις «κουρέματος» προστίμων που είχαν επιβληθεί για παραβάσεις ανασφάλιστης εργασίας.
Ανάλογα με το είδος της «εξυπηρέτησης» ο τιμοκατάλογος των δύο κυκλωμάτων φαίνεται ότι έφτανε στα 2.000 ευρώ.
Εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία και δωροληψία, ψευδή βεβαίωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, παραβίαση και χρήση υπηρεσιακού απορρήτου, εμπορία – επιρροής, νόθευση δημοσίου εγγράφου κ.ά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις