Παγώνη – Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν σχολεία και εστίαση
«Η Όμικρον είναι μεταδοτική δεν το συζητάμε, όμως τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια, μερικοί νοσηλεύτηκαν, όχι όμως όπως η Δέλτα», ανέφερε η κ. Παγώνη.
Η «σκιά» της παραλλαγής Όμικρον έχει πέσει πάνω και στην Ελλάδα, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για την αύξηση κρουσμάτων, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί και τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου.
– Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
– Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή η μάσκα υψηλής προστασίας (KN-95)
– Ακυρώνονται όλες οι δημόσιες ψυχαγωγικές εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και των εορτών που είχαν προγραμματίσει οι δήμοι.
– Ισχυρή σύσταση για τεστ στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα κατά τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
– Ισχυρή σύσταση για self test όσο δυνατόν περισσότερο είναι δυνατόν πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.
«Δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν σχολεία και εστίαση»
«Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν, η ζωή πρέπει να προχωρήσει κανονικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.
«Με το που έρχεται μια μετάλλαξη γίνεται επανάσταση. Η ‘Όμικρον’ είναι μεταδοτική δεν το συζητάμε, όμως τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια, μερικοί νοσηλεύτηκαν, όχι όμως όπως η Δέλτα».
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν νέα μέτρα αν τηρούνται ήδη αυτά που υπάρχουν, ενώ ήταν κατηγορηματική για την εστίαση.
«Δεν μπορεί ο κόσμος να ακούσει ούτε νέα μέτρα ούτε lockdown. Ας εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουμε. Δε σημαίνει ότι κάνεις το εμβόλιο και τέλειωσαν όλα. Οι ιοί είναι εδώ».
«Μπορεί να μειωθεί το ωράριο, γιατί να κλείσει η εστίαση δεν υπάρχει λόγος», συμπλήρωσε.
- Έναν χρόνο μετά επιστρέφουν στη σκηνή των Όσκαρ – Αυτοί είναι οι πρώτοι παρουσιαστές στη μεγάλη γιορτή της 7ης Τέχνης
- Αυθεντικές οι φωτογραφίες της Καισαριανής – Τις αγοράζει το υπουργείο Πολιτισμού
- Η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση ζητάει μόνιμο προσωπικό και συνέχιση του προγράμματος 55+
- Ηλεία: Δις ισόβια και 13χρόνια κάθειρξη στον 39χρονο για τη δολοφονία και το βιασμό της 11χρονης Βασιλικής
- Έριξε τη «βόμβα» ο Νεϊμάρ: Σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο μετά το Μουντιάλ (vid)
- Ουκρανία: Η Ρωσία αποπειράθηκε να δολοφονήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους, σύμφωνα με το Κίεβο
