Τα ζώα έφαγαν την πιο ντιζαϊνάτη καλύβα από μπισκότα πιπερόριζας
Στην πρώτη προσπάθεια, η υγρασία ήταν τέτοια που σύντομα τα τοιχώματα μαλάκωσαν και η καλύβα κατέρρευσε.
Προς τα τέλη κάθε χρονιάς ετοιμάζονται τεράστιες ποσότητες μπισκότων με πιπερόριζα και αποστέλλονται σε κάθε τοπικό σούπερ μάρκετ στη Σουηδία· για κατανάλωση αλλά και επειδή πολλοί τα χρησιμοποιούν ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
Πολλοί αγοράζουν επίσης σετ με τοίχους, στέγες και καμινάδες για να φτιάξουν το δικό τους μικροσκοπικό σπιτάκι με μπισκότα με πιπερόριζα. Έχοντας αυτή την εορταστική διάθεση κατά νου, οι αρχιτέκτονες του γραφείου Ulf Mejergren Architects (UMA) πήραν φέτος την απόφαση να εξερευνήσουν τι μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιήσουν τα μπισκότα με πιπερόριζα ως δομικό υλικό για ένα μεγαλύτερης κλίμακας κατάλυμα. Το αποτέλεσμα ήταν μια βρώσιμη καλύβα από εκατοντάδες μπισκότα με πιπερόριζα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ulfmejergrenarchitects (@ulfmejergrenarchitects)
Αντί να τα ετοιμάσουν οι ίδιοι στον φούρνο, επέλεξαν να αγοράσουν έτοιμα μπισκότα με απαράλλακτο σχήμα. Έκοψαν ένα λάστιχο κήπου για σκελετό, δημιουργώντας δύο μεγάλους δίσκους που συνδέονται. Οι δύο δίσκοι γέρνουν στο πάνω μέρος ο ένας προς τον άλλον και σταδιακά η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει προς τα κάτω και έτσι μετατρέπονται και σε τοίχους και σε στέγη της καλύβας. Έμπηξαν στο έδαφος και τέσσερις υψηλής ποιότητας ράβδους οπλισμού για να είναι πιο ανθεκτική η κατασκευή.
Επιλέγοντας κλασικά μπισκότα με πιπερόριζα σε σχήμα καρδιάς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν πιστόλι κόλλησης για να τα κολλήσουν το ένα με το άλλο αντί για λιωμένη ζάχαρη μιας και αυτή η λύση δεν θα ήταν λειτουργική σε χαμηλές θερμοκρασίες. Καθώς τα μπισκότα δεν στηρίζονταν παρά μόνο περιμετρικά από τους δίσκους, οι όψεις των τοιχωμάτων σύντομα έγιναν παραμετρικές και τα κενά ανάμεσα στις μπισκοτένιες καρδούλες έγιναν εκατοντάδες μικρά «παραθυράκια» μέσα από τα οποία ο ένοικος της καλύβας μπορούσε να κοιτάει έξω.
Στην πρώτη προσπάθεια, η υγρασία ήταν τέτοια που σύντομα τα τοιχώματα μαλάκωσαν και η καλύβα κατέρρευσε. Επανέλαβαν το εγχείρημα όταν ο αέρας ήταν πιο ξηρός αλλά μετά από δύο μέρες η καλύβα κατέρρευσε και πάλι όταν τα ζώα του δάσους ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να τη φάνε!
- Το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές
- Η Κινεζική Ακαδημία Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών στο Ελληνικό
- Τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες βρίσκουν παρηγοριά στο Άγιο Όρος
- Καμία αύξηση στα τέλη ταφής υποστηρίζει ο ΕΣΔΝΑ
- Σκόπελος: Βρίσκεται ανάμεσα στους 10 προορισμούς της Ευρώπης με τις καλύτερες παραλίες για το 2025
- ΗΠΑ: Τα δώρα που έλαβε το ζεύγος Μπάιντεν από ξένους ηγέτες – Τα πιο ακριβά