CNN – Το καλύτερο ελληνικό τυρί δεν είναι αυτό που νομίζετε
«Γνωρίζετε τη φέτα, φυσικά. Ήρθε, όμως, η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό τυρί», προτρέπει τους αναγνώστες του το CNN
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Κι εκεί που σε ένα αφιέρωμα στα νοστιμότερα τυριά της Ευρώπης, θα περίμενε κανείς να δει τη φέτα να φιγουράρει για λογαριασμό της Ελλάδας, κάποιο άλλο κάνει την έκπληξη.
Ποιο είναι αυτό;
Σύμφωνα με το αφιέρωμα του CNN τα σκήπτρα στην προκειμένη περίπτωση κατέχει το μετσοβόνε.
Όπως γράφει ο συντάκτης του άρθρου «γνωρίζετε τη φέτα, φυσικά. Ήρθε, όμως, η ώρα να δοκιμάσετε ένα λιγότερο γνωστό τυρί. Το μετσοβόνε προέρχεται από το απομακρυσμένο βόρειο τμήμα της χώρας και πιο συγκεκριμένα από μια ορεινή πόλη που λέγεται Μέτσοβο».
Περιγράφοντάς το εξηγεί: «Παράγεται από αγελαδινό γάλα, σκέτο ή αναμεμειγμένο με λίγο πρόβειο ή κατσικίσιο, είναι ημίσκληρο και καπνιστό με φυσική μέθοδο», και συμπληρώνει ότι όπως και το χαλούμι είναι πολύ νόστιμο ψητό».
Τα ευρωπαϊκά τυριά που επιλέγει να παρουσιάσει στο αφιέρωμά του το CNN ως τα νοστιμότερα της Ευρώπης είναι:
- Grana Padano
- Gruyère
- Serra da Estrela
- Χαλούμι
- Cheddar
- Manchego
- Morbier
- Bitto
- Havarti
- Wensleydale
- Cabrales
- Comté
- Pecorino romano
- Bryndza
- Gouda
- Callu de Cabrettu
- Μετσοβόνε
- Vieux-Boulogne
- Jarlsberg
- Gubbeen
- Puzzone di Moena
- Lüneberg
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις