Σχολεία – Η δύσκολη εξίσωση και οι παράγοντες που θα κρίνουν τις αποφάσεις
Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος πρότεινε κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον μια εβδομάδα. «Καλύτερα να κλείσουμε τα σχολεία μια εβδομάδα και να πάρει παράταση η σχολική χρονιά τον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά
- Έντεκα νεκροί μετά από εμπρησμό σε μπαρ στο Βιετνάμ - «Φωνάζαμε στα παγιδευμένα θύματα»
- «Τουλάχιστον 100 Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε μάχες στο Κουρσκ»
- Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ – Έχει άλλη μορφή και δεν γίνεται μόνο στην Ουκρανία
- Μπέζος για τη βία κατά των γυναικών: Έχουν ευθύνη όλοι οι θεσμοί
Νέα δέσμη μέτρων, προκειμένου να περιορίσει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, καθώς και την εκρηκτική εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, τα οποία μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και θα ισχύουν -τουλάχιστον- έως τις 16 του ίδιου μήνα.
Αυτά τα μέτρα θα έχουν στόχο τη νυχτερινή διασκέδαση, τα γήπεδα, αλλά και την τηλεργασία. Ωστόσο, με τη διαφαινόμενη αύξηση των κρουσμάτων ειδικά μετά το πέρας των γιορτών, έχει «φουντώσει» έντονα ο διάλογος για τα σχολεία και το κατά πόσο θα έπρεπε να ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές.
Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος πρότεινε κλείσιμο των σχολείων για τουλάχιστον μια εβδομάδα. «Καλύτερα να κλείσουμε τα σχολεία μια εβδομάδα και να πάρει παράταση η σχολική χρονιά τον Ιούνιο» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.
«Όσο αργούμε να πάρουμε τα μέτρα, τόσο το κύμα θα είναι χειρότερο. Θα πρόσθετα να προσέξουμε τη νεολαία και ειδικά τα σχολεία» επεσήμανε ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως «πρέπει να πάρουμε μέτρα αναφορικά με τα σχολεία και το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Είναι τόσο μεγάλη η διάδοση στη νεολαία που φοβάμαι ότι θα κλείσουν πολλά τμήματα».
Πού προσανατολίζεται η κυβέρνηση
Από την πλευρά της η κυβέρνηση κοιτάζει πολύ προσεκτικά το ζήτημα των σχολείων, αφού πρόκειται για μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Ο λόγος είναι ότι πολλά παιδιά έχουν ουσιαστικά χάσει σχεδόν δύο σχολικές χρονιές, όπου ήταν αναγκασμένα να κάνουν τηλεκπαίδευση, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Έτσι λοιπόν, το τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία αποτελεί πολύ μεγάλο ζήτημα τόσο για το επιστημονικό, όσο και για το κυβερνητικό επιτελείο.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του MEGA, αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που υπάρχουν στο τραπέζι, με βάση και τις επιστημονικές προβλέψεις, δίνουν την εικόνα στην κυβέρνηση ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν κανονικά.
Ωστόσο, αυτό αναμένεται να επανεξεταστεί και τις επόμενες μέρες, όταν θα μπουν στο σύστημα νέα στοιχεία και νέα δεδομένα.
Τότε λοιπόν δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλα μέτρα, τα οποία δεν θα αφορούν μόνο το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολείων, αλλά και το πως θα μπορούσαν να να ανοίξουν τα σχολεία.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις