Ξανθός για Όμικρον – Επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία τα κυβερνητικά αντανακλαστικά – Μέτρα «κατόπιν εορτών»
Ο Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού ( χώροι διασκέδασης , αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασία, μέσα μαζικής μεταφοράς , σχολεία κλπ ) έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι «κατόπιν εορτών»!
- Η Ρωσία βομβάρδισε το Κίεβο με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μια μέρα μετά την ομιλία του Πούτιν
- Αστυνομικός της Βουλής: «Πρώτη μου σχέση, δέσμιά του για μια ζωή» – Τι απαντάει η 35χρονη για τις κλήσεις
- Φοβάται μη συλληφθεί λόγω του εντάλματος του ΔΠΔ ο Νετανιάχου - Δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις στο Άουσβιτς
- Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Σαιν-Τροπέ: Γιατί παίρνουν τις παραλίες τέτοιες ημέρες ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ;
Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον ζήτησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός εγκαλώντας την κυβέρνηση για ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αντανακλαστικά.
Ο Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στον RealFm ανέφερε ότι τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού ( χώροι διασκέδασης , αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασία, μέσα μαζικής μεταφοράς , σχολεία κλπ ) έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι «κατόπιν εορτών»!
Η τραγική υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλέψεων των ειδικών, η εμμονή στην αντιεπιστημονική γραμμή της «πανδημίας ανεμβολίαστων» και, κυρίως, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μη διαχειρίσιμη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε ολοσχερή κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας, τόνισε ο κ. Ξανθός.
Υπογράμμισε δε, ότι αυτό που χρειάζεται επειγόντως είναι:
1. Υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στη χώρα, σήμα εγρήγορσης και όχι εφησυχασμού στην κοινωνία
2. Άμεση λήψη των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων-αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων
3. Επιτάχυνση εμβολιασμών και ειδικά της 3ης δόσης
4. Καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με δωρεάν τεστ για όλους
5. Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας και όχι υποτίμηση των συμπτωμάτων
6. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του ΕΣΥ – επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων
7. Αξιοποίηση των νέων θεραπευτικών σχημάτων (μονοκλωνικά αντισώματα, νέα αντιϊκά φάρμακα, κλπ), τα οποία έχουν προφανώς επικουρικό ρόλο, δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με τα εμβόλια και πρέπει να αποτελούν στοιχείο μιας συνολικής υγειονομικής στρατηγικής που δίνει έμφαση στον εμβολιασμό, στα μέτρα Δημόσιας Υγείας και στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ. Ειδικά για τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας ότι, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, δεν είναι δραστικά έναντι της παραλλαγής Όμικρον.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις