Πρόεδρος Εστιατορίων – Θα οδηγηθούμε με βεβαιότητα σε λουκέτα
«Έχουμε πολλές ακυρώσεις, όπως είχαμε πολλές και το βράδυ των Χριστουγέννων, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ο κόσμος φοβάται» επεσήμανε.
- Στους 94 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σίντο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Μηχανική βλάβη σε πλοίο με 115 επιβάτες - Επέστρεψε στον Πειραιά
- Απίστευτο περιστατικό σε κηδεία: 20χρονος χόρευε δίπλα στο φέρετρο και τράβαγε τα γένια των ιερέων
«Ο κλάδος βρίσκεται σε αναβρασμό, σε μια κατάσταση τραγική, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, έχουν κλείσει τους μουσικούς, έχουν κάνει αγορές. Είτε πουν 10 είτε 12 η διασκέδαση έχει τελειώσει και έχει τελειώσει και η εστίαση γιατί βέβαια δεν θα βγει κάποιος να κάνει ρεβεγιόν και στις 12 παρά τέταρτο να κάνει αλλαγή χρόνου στο αυτοκίνητο» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.
Είναι καταστροφή για τον κλάδο
«Η έξοδος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είναι η αλλαγή του χρόνου ουσιαστικά να μας βρει σε έναν χώρο διασκέδασης, σε ένα εστιατόριο, σε ένα μπαρ με τους φίλους μας, τους συγγενείς μας να γιορτάσουμε την έλευση του νέου χρόνου. Αν πρέπει να βγάλω την έλευση μέσα στο αυτοκίνητό μου δεν θα βγω. Είναι καταστροφή για τον κλάδο, ο οποίος αιμορραγεί εδώ και 20 μήνες, με 4 μήνες καλούς και με έναν τζίρο χαμένο πάνω από 2,5 δισ.» συμπλήρωσε ο κ. Καββαθάς.
«Έχουμε πολλές ακυρώσεις, όπως είχαμε πολλές και το βράδυ των Χριστουγέννων, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ο κόσμος φοβάται» επεσήμανε.
Ο κλάδος θα οδηγηθεί με βεβαιότητα σε λουκέτα
«Το να χάνουμε τόσους συμπολίτες μας την ημέρα σαφώς τον κλάδο δεν τον αφήνει αδιάφορο, από την άλλη δεν μπορούμε να δεχτούμε τις συνέπειες των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας χωρίς καμία στήριξη. Ο κλάδος θα οδηγηθεί με βεβαιότητα σε λουκέτα πλέον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καββαθάς.
«Έχουμε ανατιμήσεις στον κόστος ενέργειας, αύξηση στις πρώτες ύλες, δεν έχουμε μεταφέρει τις αυξήσεις στην κατανάλωση, γιατί σε άδεια τραπέζια δεν μπορείς να κάνεις αυξήσεις και καλούμαστε με συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το προηγούμενο διάστημα, να ξαναζήσουμε την βάσανο χωρίς κανένα στήριγμα. Μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην οικονομία και πώς συντηρούνται οι επιχειρήσεις. Έχει 330.000 εργαζόμενους η εστίαση» είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις