Πως θα είναι ο κόσμος το 2022 – Το Facebook, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ και τα… κοινωνικά ρομπότ
Το 2021, ο χρόνος που σε λίγες ώρες φεύγει, είχε χαρακτηριστικό του τη ραγδαία έκρηξη και εξάπλωση της πανδημίας. Ο νέος χρόνος που έρχεται πως θα είναι;
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Στο τεχνολογικό συνέδριο Web Summit που έγινε στη Λισαβόνα επιστήμονες αλλά και ειδικοί στο αντικείμενο τους επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν πως θα είναι ο κόσμος το 2022. Ένα από τα πρόσωπα που απασχόλησαν τη χρονιά που πέρασε ήταν και η Φράνσις Χόϊγκεν και οι αποκαλύψεις της για το πώς λειτουργεί το facebook.
Tα όσα είπε η Χόιγκεν έφεραν εκ νέου στο προσκήνιο τον ρόλο των social media στον δημόσιο διάλογο αλλά και την απειλή που συνιστούν για κάποιους για την ίδια τη δημοκρατία. Μία χώρα πρότυπο στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης, η Δανία δίνει τη δική της απάντηση στο πώς μπορούν να οριοθετηθούν τα κοινωνικά δίκτυα.
Αυτό, όμως δεν είναι το μεγαλύτερο ζήτημα των κυβερνήσεων. Όπως αναφέρει το ertnews.gr o κορονοϊός αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, και το εμβόλιο το μοναδικό όπλο εναντίον του. Παράλληλα, στην περίοδο της πανδημίας, η τηλεργασία ήταν μέρος της απάντησης σε μία προσπάθεια να διατηρηθούν οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης και αυτή αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης στις εργασίες του Web Summit.
Τα κοινωνικά ρομπότ
Το 2021 σημαδεύτηκε από την έλλειψη επεξεργαστών, γεγονός που είχε επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, όπως των υπολογιστών ή των αυτοκινήτων. Το ζητούμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο η εν λόγω βιομηχανία θα ανασυνταχθεί για να ανταποκριθεί στη δεδομένη ανάγκη. Την ίδια ώρα, το ανέβασμα της ανθρώπινης προσωπικότητας ως ψηφιακή ολότητα στο διαδίκτυο αν και αποτελεί αντικείμενο μυθοπλασίας, οι εξελίξεις στην νευροεπιστήμη φαίνεται πως τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και πολύ σύντομα θα βρεθούμε εκεί. Στην αντίπερα όχθη της ανθρώπινης νοημοσύνης βρίσκεται η τεχνητή και στη Λισαβόνα έκαναν την εμφάνισή τους τα κοινωνικά ρομπότ τα οποία και επέδειξαν τις δυνατότητές τους.
Ο Ζαν Μισελ Ζαρ και η NASA
Λιγότερο τρομακτική, εξίσου εντυπωσιακή η εικονική πραγματικότητα ετοιμάζεται για άλματα και ο γνωστός μουσικός Ζαν Μισέλ Ζαρ φέρνει τη μουσική φαντασία σε αυτήν τη νέα υβριδική διάσταση. Με το βλέμμα στο μέλλον και τους άλλους πλανήτες η NASA δείχνει τον δρόμο όχι μόνο για τα αστέρια αλλά και όλους τους πρωτοπόρους που αναζητούν εκείνη την αλλαγή που χρειάζεται ο κόσμος.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις