Λάρισα – Νέες απάτες με email από δήθεν τράπεζες
Η αστυνομία ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν τα στοιχεία τους με αυτόν τον τρόπο καθώς έχουν καταγραφεί πολλά τέτοια περιστατικά ανά την Ελλάδα
- «Είσαι ο διάβολος» – Αντιμέτωποι με τον πατέρα τους οι γιοι της Ζιζέλ Πελικό
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Οι ληστές που έκλεψαν τα πορτρέτα των Ελισάβετ Β' και Μαργκρέτε Β' του Άντι Γουόρχολ τα έκαναν όλα στραβά
- Το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει άλλο πρόσωπο για ΠτΔ αν ο Μητσοτάκης επιλέξει «στενή κομματική επιλογή»
Μαζικές είναι οι προσπάθειες εξαπάτησεις στη Λάρισα τις τελευταίες μέρες, με πολίτες να λαμβάνουν παραπλανητικά emails που υποτίθεται είναι οδηγίες από κάποια τράπεζα.
Πρόκειται για το γνωστό «ψάρεμα» των στοιχείων που προσπαθούν οι επίδοξοι απατεώνες να επιτύχουν μ’ αυτόν τον τρόπο.
Σ’ αυτό που στοχεύουν είναι στο ότι θα καταφέρουν να ξεγελάσουν κάποιον που δεν έχει τόσο καλή σχέση με τον ψηφιακό κόσμο ή να ξεγελάσουν κάποιον που μπορεί να μπερδευτεί λόγω σύγχυσης. Όπως και να ‘χει χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Το θετικό είναι πως σε συντριπτικό ποσοστό τέτοιου είδους mail κατατάσσονται αυτόματα στην κατηγορία των ανεπιθύμητων αλλά κάποιες φορές καταφέρουν και «ξεφεύγουν» με αποτέλεσμα βρίσκονται στα εισερχόμενα.
Η αστυνομία ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν τα στοιχεία τους με αυτόν τον τρόπο καθώς έχουν καταγραφεί πολλά τέτοια περιστατικά ανά την Ελλάδα.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους και αυτές ενημερώνουν συνεχώς τους πολίτες πώς να αποφεύγουν τέτοιου είδους περιπτώσεις.
Σύμφωνα με το larissanet.gr, οι επίδοξοι απατεώνες στέλνουν μαζικά e-mails σε τυχαία e-mail accounts ανυποψίαστων παραληπτών, όπου είτε δελεάζοντας τους, είτε προσπαθώντας να τους πείσουν ότι είναι αναγκαίο, τους καλούν να επιλέξουν (να κάνουν κλικ σε) ένα σύνδεσμο (link) που υπάρχει στο e-mail.
Ο σύνδεσμος αυτός οδηγεί σε ιστοσελίδες που έχουν φτιάξει οι phishers και οι οποίες μοιάζουν με τις πραγματικές ιστοσελίδες των τραπεζών, με σκοπό να παραπλανήσουν τους χρήστες, ώστε να πληκτρολογήσουν εκεί προσωπικά τους στοιχεία.
Προσθέτουν επίσης ότι μπορούν οι πολίτες να προστατεύονται αποφεύγοντας να ανοίγουν e-mails από άγνωστους σε αυτούς αποστολείς και φυσικά μη δίνοντας τους κωδικούς τους και τα προσωπικά στοιχεία σε sites που δεν γνωρίζουν σε ποιον οργανισμό ανήκουν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις