Κοροναϊός – Ουρές για τεστ σε μονάδες ΕΟΔΥ, διαγνωστικά και φαρμακεία
Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και τα συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κοινής γρίπης, δημιουργούν έντονη ανησυχία στον κόσμο, που σπεύδει προκειμένου να ελεγχθεί για να διαπιστώσει αν έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό.
Τεράστιες και σήμερα είναι οι ουρές από τους πολίτες στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και όχι μόνο προκειμένου να κάνουν ένα τεστ για τον κοροναϊό.
Η επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και τα συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με αυτά της κοινής γρίπης, δημιουργούν έντονη ανησυχία στον κόσμο, που σπεύδει προκειμένου να ελεγχθεί για να διαπιστώσει αν έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό.
Ειδικότερα, πλήθος κόσμου πηγαίνει σε εφημερεύοντα φαρμακεία και κέντρα υγείας, προκειμένου να κάνει rapid test ή PCR.
Χαρακτηριστική η εικόνα από το εξεταστικό κέντρο του ΕΟΔΥ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΙ, όπου στις 9 το πρωί περίμεναν γύρω στα στα 30 με 40 άτομα.
Η μέση ώρα αναμονής είναι γύρω στο ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά. Οι πολίτες τηρούν πάντως τις αποστάσεις και φορούν τις μάσκες τους.
Τα συμπτώματα που μας οδηγούν στα τεστ
Άρθρο του ΕΚΠΑ παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα που πρέπει να μας κινητοποιήσουν για να εξεταστούμε προκειμένου να καταλάβουμε εάν νοσούμε.
Το συγκεκριμένο άρθρο επιμελήθηκαν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ).
Παρακάτω ορισμένα ενδεικτικά σημεία που υποδεικνύουν ότι μπορεί να είστε ένας από τους ανθρώπους αυτούς είναι τα εξής:
1) Ένα «κακό» κρυολόγημα.
2) Δύσπνοια.
3) Επίμονος βήχας.
4) Κόκκινα, υγρά μάτια.
5) Αίσθημα παλμών ή πόνος στο στήθος.
6) Αίσθημα αδικαιολόγητης κόπωσης.
7) Απώλεια όσφρησης ή γεύσης.
Οι άνθρωποι που νόσησαν εμφανίζουν συνήθως υψηλούς τίτλους αντισωμάτων έναντι του κοροναϊού. Βέβαια, ο χρόνος παρουσίας τους στο σώμα ποικίλει από άτομο σε άτομο. Επίσης, αν έχετε εμβολιαστεί όπως πρέπει, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πάντα την προέλευσή τους.
- Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας προσπαθεί να αποφύγει πυρόπληκτη του Λος Άντζελες
- Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για την απόδραση των δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κασσαβέτειας
- Εικόνα δείχνει πόσο κοντά ήταν να καταστραφεί η έπαυλη του Τομ Χανκς στο Λος Άντζελες
- Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος
- Κορονοϊός: Πέντε χρόνια πριν η Κίνα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο – Η πανδημία που άλλαξε τον κόσμο
- «Ερυθρός Σταυρός»: Με χειρουργικό εργαλείο άνοιξαν το ασανσέρ – «Περιμέναμε χειρότερα» ανέφερε γιατρός