Ένα εύκολο βράδυ είχε η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας της Σουίντον (League Two) με σκορ 4-1, στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του FA Cup, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Οι «πολίτες» που δεν είχαν στον πάγκο τους τον Πεπ Γκουαρντιόλα (απουσίαζε λόγω κορωνοϊού) δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και πανηγύρισαν την πρόκριση χωρίς να πιάσουν ιδιαίτερα στάνταρ απόδοσης κόντρα σε μια σαφώς πιο αδύναμη ομάδα.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν απόλυτη κυρίαρχος του πρώτου μέρους, έχοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, όπως ήταν λογικό, και κάνοντας το παιχνίδι της. Το σύνολο του Ροντόλφο Μπορέλ πίεσε από νωρίς με σκοπό να βρει ένα τέρμα που θα της έκανε τη ζωή πιο εύκολη και τελικά το βρήκε στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μπερνάρντο Σίλβα πήρε την ασίστ του Κόουλ Πάλμερ και έκανε το 1-0. Οι «πολίτες» δεν σταμάτησαν εκεί και βρήκαν δεύτερο τέρμα, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να κάνει, ύστερα από την πάσα του Κέβιν Ντε Μπρόινε, το 2-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, με τη Σίτι να μην κατεβάζει ταχύτητα και να κυνηγά περισσότερα γκολ στο ματς. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (59′) ο Ιλγκάι Γκουντογκάν ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι «πολίτες» κέρδισαν πέναλτι στο 62′, όμως ο Ζεσούς που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να σκοτάρει με το σκορ να μην αλλάζει. Η Σουίντον βρήκε τον τρόπο να μειώσει σε 3-1 με γκολ του Χάρι ΜακΚέρντι στο 78′, αλλά στο 82′ ο Πάλμερ έφερε τη διαφορά ξανά στα τρία τέρματα διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.