Στα… βήματα του Πιερ Κούντε βαδίζει και ο Γκάρι Ροντρίγκες. Το Πράσινο Ακρωτήρι επικράτησε στην πρεμιέρα των ομίλων του Κόπα Αφρικα της Αιθιοπίας με 1-0 και έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης για τους «16» της κορυφαίας αφρικάνικης διοργάνωσης, όπως είχε κάνει νωρίτερα και το Καμερούν.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες ξεκίνησε βασικός στο αποψινό παιχνίδι και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη του Πράσινου Ακρωτηρίου, καθώς είχε την ασίστ στο γκολ του Χούλιο Ταβάρες στο 45+1’, με το οποίο οι Μπλε Καρχαρίες έκαμψαν την αντίσταση της Αιθιοπίας και πήραν το πολυπόθητο τρίποντο.

Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με μία τρομερή πάσα έστειλε την μπάλα συστημένη στον συμπαίκτη του και αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα του πορτιέρο της Αιθιοπίας, δίνοντας ουσιαστικά με αυτό το γκολ τη νίκη στο Πράσινο Ακρωτήρι. Ο διεθνής άσος των Πειραιωτών παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 68’, όταν αντικαταστάθηκε από τον Σεμέδο.

Με αυτή τη νίκη η εθνική ομάδα του Γκάρι Ροντρίγκες έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους «16», στους οποίους προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες από τους έξι ομίλους, αλλά και τέσσερις καλύτεροι τρίτοι. Η αποψινή νίκη δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους Μπλε Καρχαρίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκριση του Πράσινου Ακρωτηρίου στους «16» του Κόπα Αφρικα θα σημάνει παράλληλα και την απουσία του Γκάρι Ροντρίγκες από το προπονητικό κέντρο του Ρέντη, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς η τελική φάση ξεκινάει στις 24/1.