Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Enyaq Coupe iV: Προδιαγεγραμμένη κομψότητα

Skoda Enyaq Coupe iV: Προδιαγεγραμμένη κομψότητα

Η τσεχική φίρμα προετοιμάζει την coupe SUV παραλλαγή του Enyaq iV η οποία εκτός από ένα πιο αθλητικό σχεδιαστικό προφίλ προδιαγράφεται και πιο αποδοτική

Η Skoda επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να συμπληρώσει την γκάμα του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Enyaq με μια coupe SUV παραλλαγή αμαξώματος δημοσιοποιώντας και το ανάλογο teaser για την νέα έκδοση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η πρεμιέρα της έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου ενώ όπως σημειώνει η Skoda, εκτός από την κομψότερη σχεδιαστική της υπόσταση, η νέα έκδοση αναμένεται να διαθέτει αυξημένη αυτονομία έως και κατά 15 χλμ. χάρη στην καλύτερη αεροδυναμική που εγγυάται η νέα χάραξη της οροφής.

Βάσει της πρώτης εικόνας που μόλις έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda, το coupe SUV Enyaq iV δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην διαφορετική οροφή, υιοθετώντας στοιχεία από την έκδοση Sportline προς όφελος μιας συνολικά δυναμικότερης εμφάνισης.

Έτσι στην όψη του ξεχωρίζει μια πιο «βαθιά» κατώτερη γρίλια η οποία συνδυάζεται με πιο αιχμηρές εισαγωγές αέρα. Η κύρια γρίλια βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος και ενσωματώνει μια οριζόντια σειρά LED που «επεκτείνονται» και στα κύρια φωτιστικά σώματα.

Το κυρίαρχο στοιχείο της έκδοσης παραμένει ωστόσο η coupe λογικής οροφή η οποία αναμένεται να συμβάλει και στην καλύτερη αεροδυναμική, ενισχύοντας την συνολική αυτονομία. Βέβαια, η νέα οροφή αναμένεται να έχει κάποιο αντίκτυπο στην χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ η οποία αναμένεται να μειωθεί από 585 σε 570 λίτρα.

Όπως και η μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση του Enyaq iV, η νέα παραλλαγή αμαξώματος θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα MEB ενώ στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να κινηθεί και η γκάμα επιλογών με εφαλτήριο την πισωκίνητη έκδοση με τα διακριτικά 50, μπαταρία 55 kWh και ισχύ 148 ίππων. Tη σκυτάλη θα παίρνει η επίσης πισωκίνητη έκδοση 60 με μπαταρία 62 kWh και ισχύ 180 ίππων ενώ ψηλότερα η έκδοση 80 με μπαταρία 77 kWh και ισχύ 204 ίππους. Η συγκεκριμένη αναμένεται να επωφεληθεί και από την μεγαλύτερη αυτονομία η οποία αναμένεται να φτάνει πλέον τα 550 χλμ.

Από τις επιλογές δεν θα λείπει η τετρακίνητη έκδοση 80x με μπαταρία 82 kWh και ισχύ 265 χλμ. η οποία επίσης αναμένεται να αυξήσει την αυτονομία της κοντά στα 470 χλμ.

Sports in

Ερυθρόλευκη «τρέλα»: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vids)

Το επικό part 2 της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τους πανηγυρισμούς στον Πειραιά μετά την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024