Οι κάμερες ασφαλείας στην 5η λεωφόρο στη Νέα Υόρκη κατέγραψαν καρέ καρέ τη ληστεία. Ένας άνδρας 59 ετών βλέπει να κοιμάται στο δρόμο, μέσα στο κρύο, ένας άστεγος. Ο άνδρας τον πλησιάζει, βγάζει το παλτό του και επιχειρεί να τον σκεπάσει.

Τότε συμβαίνει κάτι αδιανόητο. Ο άστεγος πετάγεται άρχισε να χτυπάει τον «καλό Σαμαρείτη» ο οποίος αιφνιδιάζεται, τον ρίχνει στο έδαφος και αρπάζει το πορτοφόλι του από την πίσω τσέπη του παντελονιού του.


Ο 59χρονος προσπαθεί να σηκωθεί για να πάρει πίσω το πορτοφόλι του και τότε δέχεται και μια μπουνιά στο πρόσωπο που τον ξαπλώνει για τα καλά κάτω. Στη συνέχεια ο άστεγος αρχίζει να τρέχει για να εξαφανιστεί, με το πορτοφόλι στα χέρια.

Του ξάφρισε το πορτοφόλι

Ο άστεγος συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα σε διπλανή συνοικία. Είχε προλάβει να πετάξει το άδειο πορτοφόλι σε κάποιον κάδο, ενώ είχε αφαιρέσει από μέσα 1.500 δολάρια. Όσα ακριβώς είχε πάνω του ο άνδρας που πήγε να κάνει την καλή πράξη.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο άστεγος είναι 25 ετών και ονομάζεται Ξαβιέ Ίσραελ και είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές όταν πριν από μια εβδομάδα περίπου είχε επιτεθεί σε μια 49χρονη γυναίκα η οποία και εκείνη είχε επιχειρήσει να του παράσχει βοήθεια.