Ψηφιακό σχολείο το 7ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων
To 7ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων από σήμερα διαθέτει σύγχρονους υπολογιστές σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας πολλών δυνατοτήτων και κυρίως εφαρμογών που σχετίζονται με τους αναπτυσσόμενους κλάδους της ρομποτικής και των ηλεκτρονικών κατασκευών
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Στη σταδιακή μετατροπή των Δημοτικών σε «Ψηφιακά Σχολεία» και την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία, προχωρά ο Δήμος Φυλής. Ήδη το νέο σύστημα εγκαταστάθηκε στο 7ο Δημοτικό Άνω Λιοσίων και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλα.
Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας εξοπλίζει σταδιακά τα Δημοτικά Σχολεία με υπολογιστές σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ήδη στα προγράμματα σπουδών ξένων χωρών, σε μια συντονισμένη προσπάθεια μετάβασης από την εκμάθηση των Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνίας στην εκμάθηση των βασικών αρχών της επιστήμης των υπολογιστών και την καλλιέργεια δημιουργικών δεξιοτήτων.
Η αξιοποίηση των απεριόριστων εφαρμογών του υπολογιστή το καθιστούν ένα πολύτιμο διδακτικό εργαλείο, ιδανικό για χρήση στα σχολικά εργαστήρια και τη διδασκαλία της πληροφορικής, καθώς δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές, πέρα από τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, να εμβαθύνουν περισσότερο με τον προγραμματισμό διάφορων ρομποτικών ή ηλεκτρονικών εφαρμογών και κατασκευών.
Αναφερόμενος στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δήλωσε: «Το Ψηφιακό Σχολείο αποτελεί βασικό συστατικό του οράματος που έχουμε για το σύνολο των σχολείων στον Δήμο μας. Η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη σχολική ζωή είναι το μέσο για να το επιτύχουμε, να δώσουμε στα παιδιά μας κίνητρα για το μέλλον και να τα βοηθήσουμε στην κατάκτηση της γνώσης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γιάννη Κρεμύδα και τους συνεργάτες του, που δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε αυτόν τον σκοπό».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας τόνισε: «Το όραμα του Χρήστου Παππού είναι σχολεία ανοιχτά στο μέλλον, τις νέες ευκαιρίες μάθησης, την προώθηση νέων δεξιοτήτων, της σχολικής γνώσης που ξεπερνά τα συμβατικά όρια και γίνεται κινητήριος μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας».
Τι είναι η τεχνολογία Raspberry που διαθέτουν οι νέοι αυτοί υπολογιστές
Η τεχνολογία Raspberry αναπτύχθηκε από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και την Broadcom, με στόχο της να προωθήσει την μελέτη της επιστήμης των υπολογιστών και συναφών θεμάτων, ειδικά σε σχολικό επίπεδο και να επαναφέρει τη διασκέδαση στην εκμάθηση υπολογιστών.
Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα, εκτός από το να εισέλθουν στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, να εμβαθύνουν ακόμα περισσότερο με τον προγραμματισμό διάφορων ρομποτικών η ηλεκτρονικών εφαρμογών και κατασκευών μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων και μεθόδους προγραμματισμού.
H εκμάθηση γίνεται μέσα από την κατασκευή διαφόρων κιτ που έχουν δοθεί στο σχολείο και περιλαμβάνουν κατασκευή, συναρμολόγηση και προγραμματισμό των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων με τρόπο απλό και ασφαλή. Τα κιτ περιλαμβάνουν ρομποτικές κατασκευές, αισθητήρες διαφόρων κινήσεων, φυσικών φαινομένων, υγρών, αερίων, ώστε με την κατασκευή και τον προγραμματισμό τους να γνωρίσει ο μαθητής στην πράξη, πολλά από αυτά που διδάσκεται στη θεωρία.
Το φάσμα των εφαρμογών και των δυνατοτήτων είναι τεράστιο από την κατασκευή ενός μετεωρολογικού σταθμού, τη δημιουργία ενός Media Center για το σπίτι, τον απομακρυσμένο έλεγχο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών smart house, μέχρι τον έλεγχο Ρομποτικών κινητήρων, αισθητήρων, ανιχνευτών και χιλιάδων εφαρμογών.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις