Χίλιους φοιτητές είχε κακοποιήσει σεξουαλικά γιατρός πανεπιστημίου – Αποζημίωση μαμούθ θα πληρώσει το ίδρυμα
Η σεξουαλική κακοποίηση έγινε σε φοιτητές από το 1966 μέχρι το 2003, όσο δίδασκε εκεί ο συγκεκριμένος γιατρός
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα - Κορυφώνεται η κίνηση, τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε παιχνίδια και τρόφιμα
- Πώς διαμορφώνονται οι τιμές από το χωράφι στο ράφι
- Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τον σκύλο και τη γάτα μας – Εύγευστες συνταγές
- Ο Τραμπ διορίζει τον παραγωγό του «Apprentice», ως ειδικό απεσταλμένο στη Μεγάλη Βρετανία
Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε χίλιους πρώην φοιτητές και αθλητές του, που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από έναν γιατρό του ιδρύματος στις βόρειες ΗΠΑ.
Η συμφωνία, μεταξύ των σημαντικότερων που έχουν συναφθεί έως σήμερα στο πλαίσιο μιας υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης σε πανεπιστήμιο, θα πρέπει να επικυρωθεί επίσημα από το σύνολο των μερών, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αφορά τις ασελγείς πράξεις του γιατρού Ρίτσαρντ Άντερσον, ο οποίος εργαζόταν το διάστημα μεταξύ 1966-2003 στο πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται στο Αν Άρμπορ. Ο Άντερσον πέθανε το 2008.
Τους κακοποιούσε ενώ τους εξέταζε
Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη των αθλητικών ομάδων, κυρίως αγόρια και άνδρες, τον κατηγόρησαν τα τελευταία χρόνια ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά, κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας.
Μια έκθεση, την οποία συνέταξε ένα δικηγορικό γραφείο έπειτα από αίτημα του πανεπιστημίου, επιβεβαίωσε πως ο γιατρός «είχε μια κακοποιητική σεξουαλική συμπεριφορά προς τους ασθενείς του».
Το ίδρυμα ξεκίνησε το 2020 μια διαδικασία διαβούλευσης, υπό την αιγίδα ενός ομοσπονδιακού δικαστή, για να αποζημιώσει τα θύματά του.
Τα μέρη συμφώνησαν τελικά σε ένα ποσό ύψους 490 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 460 εκατομμύρια για τους 1.050 καταγγέλλοντες που έχουν ήδη αποκαλυφθεί και 30 εκατομμύρια για θύματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν έως την 31η Ιουλίου.
«Ελπίζουμε πως αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει στους επιζώντες να ξεκινήσουν τη διαδικασία ίασης», σχολίασε ο Τζόρνταν Άκερ, που προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, σε ένα δελτίο Τύπου.
«Η δουλειά που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν τα πρώτα θύματα άρχισαν με θάρρος να μιλάνε, θα συνεχιστεί», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις