
Κάρολος Τρικολίδης – Πέθανε ο αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο αρχιμουσικός της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Ορχήστρα.
Ο Κάρολος Τρικολίδης γεννήθηκε το 1947 στο Μπαντ Άουσζεε της Αυστρίας από Αυστριακή μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε σύνθεση, βιολί, κρουστά και διεύθυνση ορχήστρας με τους Χανς Σβαρόφσκι και Μιλτιάδη Καρύδη στις Ανώτατες Μουσικές Σχολές Βιέννης και Ζάλτσμπουργκ (Μοτσαρτέουμ). Παρακολούθησε σεμινάρια με τους αρχιμουσικούς Φράνκο Φερράρα, Πιερ Μπουλέζ, Μπρούνο Μαντέρνα, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν.
Ξεκίνησε σταδιοδρομία ως βοηθός των Άντριαν Μπουλτ και Τζουζέππε Πατανέ. Απέσπασε πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς για αρχιμουσικούς σε Μπεζανσόν (1970), Φλωρεντία (1971), Βουδαπέστη (1977). Διετέλεσε πρώτος αρχιμουσικός σε λυρικά θέατρα Γερμανίας και Ουγγαρίας (1973-80) και μόνιμος αρχιμουσικός του Γαλλικού Εθνικού Μπαλέτου «Ρολάν Πετί» (1979-84).
Κατείχε τη θέση του μόνιμου αρχιμουσικού της Κ.Ο.Θ. από το 1973 έως το 2008, ενώ ανέλαβε και το τιμόνι της από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Κ.Ο.Θ. τρεις φορές, τα έτη 1981-1982, 1992, 2000-2001.
«Ο Τρικολίδης συνετέλεσε καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ορχήστρας και συνέβαλλε τα μέγιστα στην προσθήκη μεγάλων και σημαντικών έργων στο ρεπερτόριο της, καθώς και στην παρουσίαση πλήθους πρώτων εκτελέσεων», αναφέρεται στην ανάρτηση της Κ.Ο.Θ.
Δείτε την ανάρτηση
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-3: Μεγάλη νίκη με ανατροπή για τον Δικέφαλο του Βορρά
- Ονειρικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό – Ο Γιάρεμτσουκ έκανε το 1-0 στο πρώτο λεπτό του ντέρμπι (vid)
- Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ [video]
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Το 2-0 έγινε 2-2 σε 10 λεπτά στη Νέα Φιλαδέλφεια! (vids)
- Η Σίτι αντίπαλος της Νότιγχαμ Φόρεστ στον ημιτελικό του FA Cup – νίκησε 2-1 τη Μπόρνμουθ
- Τζουντ Λο όπως Βλαντίμιρ Πούτιν στον Μάγο του Κρεμλίνου: «Ένα Έβερεστ να ανέβω»