Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών – εφήβων ηλικίας από 2,5 έως 17 ετών αναφορικά με την Επικοινωνία (λόγο, ομιλία, αλληλεπίδραση, συμπεριφορά κ.α.) και το Έργο (δραστηριότητες καθημερινής ζωής, εκπαίδευση, κοινωνική συμμετοχή κ.α.), δημιούργησαν δύο νέες δομές – παροχές που αφορούν την Λογοθεραπευτική και Εργοθεραπευτική παρέμβαση.

Η Υπηρεσία αυτή παρέχεται Δωρεάν και χρήση της μπορούν να κάνουν πολίτες της Νέας Σμύρνης, που υπάγονται στα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια της υπ’ αριθμόν 37/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «περί ένταξης στις κοινωνικές δομές». Εμείς θα επιθυμούσαμε να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις σημαντικές ενισχυτικές δομές όλα τα παιδιά του Δήμου. Έτσι θα έπρεπε. Αυτό όμως με τα σημερινά δεδομένα είναι αδύνατον.

Βλέπετε οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια έχουν αποδυναμωθεί από πόρους και στελεχιακό δυναμικό. Τέτοιες δομές σε μεγάλους Δήμους όπως της Νέας Σμύρνης και άλλους, χρειάζονται πολλά χρήματα και απόλυτα ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό για να μπορούνε να καλύψουν τις ανάγκες κάθε παιδιού. Από όσο γνωρίζουμε ωστόσο, η δημοτική Αρχή Σταύρου Τζουλάκη, στα πλαίσια που εφικτού, επιδιώκει να ενδυναμώνει διαρκώς τις δομές αυτές.

Η Λογοθεραπεία και Εργοθεραπεία παρέχεται στην διεύθυνση Ανδριανουπόλεως – 18 – Τρίτη , Τετάρτη , Πέμπτη (16:00 – 20:00 ).

Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο 210 9370282, τις προαναφερόμενες μέρες και ώρες.

Email: logoergo@neasmyrni.gr

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης κ. Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «η Λογοθεραπευτική και Εργοθεραπευτική Δωρεάν παρέμβαση έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην κοινότητα και να βοηθήσει γονείς και παιδιά που χρήζουν των υπηρεσιών αυτών, προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους».

Αυτό το τελευταίο άλλωστε είναι το ζητούμενο. Η ποιότητα ζωής και η πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης. Τα παιδιά αποτελούν το αύριο του τόπου μας. Όσο περισσότερο στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες τους τόσο περισσότερο θα ανταποδώσουν μελλοντικά.

Το «όπως στρώνεις, κοιμάσαι» δεν αφορά μόνο άτομα αλλά και κοινωνίες ολόκληρες. Άλλωστε αρκετές δυσκολίες βιώνουν τα παιδιά και έφηβοι ώστε να προσαρμοστούν σε συνθήκες που στην διαμόρφωση τους δεν είχαν καμία συμμετοχή τα ίδια.