Στο περίπτερο στο κέντρο του Ηρακλείου ο περιπτεράς είναι απασχολημένος. Ύστερα από λίγο όταν γυρίζει το κεφάλι διαπιστώνει ότι κάτι έλειπε από την πραμάτεια του.
Κάποιος είχε προλάβει και είχε ξαφρίσει ένα σάντουιτς από τον πάγκο. Το μυστήριο λύθηκε όταν ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου αποφάσισε να ελέγξει τις κάμερες ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει γύρω από αυτό.
Ένα άλμα όλο χάρη
Και τότε αυτό που είδε δεν το πίστευε στα μάτια του. Μια πανέμορφη γκρίζα γάτα περιφέρεται γύρω από το περίπτερο. Κάποια στιγμή η γάτα εντοπίζει τα σάντουιτς και πηδάει με εξαιρετική χάρη πάνω στον πάγκο.
Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου η γάτα έχει γραπώσει το φαγητό και πηδάει πάλι έξω. Σαν να είχε καταλάβει ότι κάτι παράνομο έκανε, η γάτα – με το σάντουιτς στο στόμα- αρχίζει να τρέχει και εξαφανίζεται.
Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου, δήλωσε στο Creta24 πως αν και έχει το περίπτερο 43 ολόκληρα χρόνια, δεν έχει δει αντίστοιχο περιστατικό. «Η γάτα «σάλταρε» πάνω στον πάγκο άρπαξε το σάντουιτς και έφυγε τρέχοντας», είπε τονίζοντας ότι δεν πρόλαβε όχι μόνο να «αντιδράσει» αλλά ούτε και να καταλάβει τι έγινε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.