Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο modem/router για την εταιρεία μου;

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο modem/router για την εταιρεία μου;

Οι δικές σας, ξεχωριστές ανάγκες θα πρέπει να παίξουν τόσο σημαντικό ρόλο, όσο και τα χαρακτηριστικά της συσκευής

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του laptop ή του smartphone μας για τη διευκόλυνση των καθημερινών μας αναγκών. Υπάρχουν, όμως, άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, που αν και μας είναι εξίσου πολύτιμες, δεν συνειδητοποιούμε πραγματικά τις ελλείψεις ή τις δυνατότητές τους, μέχρι να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε επαγγελματικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα, σαφώς, είναι και το router μας.

Ένας μέσος οικιακός χρήστης μπορεί να αντιλαμβάνεται ανά διαστήματα πως η ταχύτητα ή η σταθερότητα της σύνδεσής του πλήττεται από ένα ανεπαρκές router. Όμως η έκταση του προβλήματος δεν γίνεται σαφής μέχρι την ημέρα που θα χρειαστεί να εξοπλίσει τη δική του εταιρεία – ή να αναβαθμίσει το σπίτι του σε smart home. Πλέον, η συσκευή του θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί ταυτόχρονα και αποτελεσματικά σε πολλαπλές, σαφώς πιο προωθημένες ανάγκες.

Ένα router που τείνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, είναι η ναυαρχίδα της AVM, το Fritz! Box 7590, το οποίο μάλιστα τα τελευταία χρόνια τερματίζει πρώτο ως router της χρονιάς από δημοσιογράφους ειδικού Τύπου.

Η πρωτιά του αποδεικνύεται και στην πράξη, πρώτα από όλα από την διαχρονική, σταθερή του απόδοση. Δεν είναι τυχαίο που ο κατασκευαστής το εξοπλίζει και με σπάνιας διάρκειας, πενταετή εγγύηση – πράγμα που παρεμπιπτόντως ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα router της AVM.

Απευθύνεται σε χρήστες υψηλών απαιτήσεων, που επιθυμούν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα ένα εκτεταμένο εσωτερικό δίκτυο με πολλαπλούς χρήστες, αναλογικές συσκευές (τηλεφωνικά κέντρα, fax), ISDN τηλεφωνία, εκτυπωτές και συσκευές αποθήκευσης ή 3g/4g dongles. Διαθέτει 2 θύρες USB 3.0, 2 FXS θύρες, Gigabit wan, 4 Gigabit θύρες, ενώ υποστηρίζει smart Wi-Fi, firewall και κυκλοφορεί σε έκδοση Wi-Fi 5 και Wi-Fi 6, όπως επίσης και super vectoring 35b profile για ταχύτητες μέχρι 300mbits/s.

Κάθε λειτουργία της συσκευής μπορεί να ελεγχθεί αναλυτικά και σε πραγματικό χρόνο μέσα από το εκτεταμένο και ιδιαιτέρως κατανοητό Wizard menu, ενώ όπως και σε όλα τα υπόλοιπα Fritz! Boxes, ο διαχειριστής έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει δυο ξεχωριστά δίκτυα, με διαφορετικές δυνατότητες – για παράδειγμα, ένα διακριτό δίκτυο με όρους χρήσης για τους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, μέσα από parental controls, μπορεί να μπλοκάρει συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή αντιθέτως να ορίσει τις επιτρεπτές, αλλά και να θέσει χρονικά όρια στην ημερήσια χρήση του internet από την κάθε συσκευή ή να δώσει προτεραιότητα σε συγκεκριμένες συσκευές έναντι άλλων.

Το Wi-Fi που διαθέτουν τα AVM router χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και ευελιξία, αλλά και από εξαιρετική ευφυία. Με την τεχνολογία MESH που διαθέτει είναι πολύ εύκολο να επεκτείνετε την εμβέλεια του Wi Fi με αναμεταδότες ή power line adaptors δημιουργώντας ένα ενιαίο δίκτυο με ένα SSID. Ταυτόχρονα η AVM διαθέτει τέσσερις δωρεάν εφαρμογές που βοηθούν τον χρήστη να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες που τους προσφέρει ο πάροχος, ενώ η υλοποίηση του DSL pump των Fritz! Box εξασφαλίζει μοναδική σταθερότητα στην σύνδεση με τον πάροχο δίχως διακοπές. Διαθέτουν επίσης βάση DECT που υποστηρίζει ταυτόχρονα έως και έξι DECT τηλέφωνα ή άλλες DECT συσκευές, σε περίπτωση που στόχος είναι η αναβάθμιση του χώρου σε smart home ή smart office.

Από εκεί και έπειτα, η επιλογή της συσκευής θα κριθεί από τις δικές σας, ξεχωριστές ανάγκες. Για παράδειγμα, αν στόχος είναι η οικιακή χρήση ή ο εξοπλισμός ενός μικρού γραφείου, με όλες τις λειτουργικότητες του Fritz! OS & Wi-Fi 6, το AVM 7510 κρίνεται ως ιδανική, entry level, οικονομική επιλογή. Αν οι απαιτήσεις σας είναι μεν σχετικά περιορισμένες, αλλά χρειάζεστε δύο Wi-Fi μπάντες, το AVM 7530 θα σας καλύψει πλήρως. Για χρήστες μεγάλων απαιτήσεων, πέραν του AVM 7590, μια εξαιρετική επιλογή είναι και το AVM 5530 που είναι κατάλληλο για παροχές Fiber, με την οπτική ίνα να τερματίζει σε αυτό. Το AVM 5530 διαθέτει Wi-Fi 6 και μια θύρα 2,5 Gbit LAN.

Τέλος, τι συμβαίνει αν έχουμε ανάγκη από μεγαλύτερες ταχύτητες, όμως τα ενσύρματα δίκτυα δεν μπορούν να τις υποστηρίξουν; Το AVM  6850 LTE θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε σε περιοχές κάλυψης με δίκτυο LTE, το AVM 6850 5G θα μας εισάγει στον κόσμο του 5G στις περιοχές που καλύπτονται από αυτό και το AVM 6890 LTE θα μας εξυπηρετήσει όταν υπάρχει μεν καλωδιακή υποδομή, όμως οι ταχύτητες δεν επαρκούν για τις ανάγκες μας, κάνοντας το ίδιο τη συνάθροιση των bandwith.

Στην περίπτωση που είμαστε συνδρομητές της COSMOTE, τα routers της AVM έρχονται σε έκδοση plug&play, πράγμα που σημαίνει ότι αρκεί να συνδέσουμε τη συσκευή μας στο ρεύμα και την πρίζα του τηλεφώνου. Οι παραμετροποιήσεις θα γίνουν αυτόματα και το δίκτυό μας θα είναι απολύτως λειτουργικό σε μια στιγμή.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα routers της AVM εδώ.

Sports in

Βραβεύτηκε στην Ισπανία ο Μεντιλίμπαρ (vid)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τιμήθηκε για την κατάκτηση του Europa Conference League με τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024