ΠΟΥ: Πολύ υψηλό παραμένει το επίπεδο κινδύνου της Ομικρον σε παγκόσμια κλίμακα
Πολύ υψηλό παραμένει το επίπεδο κινδύνου από την παραλλαγή Ομικρον του κοροναϊού, η οποία παραμένει κυρίαρχη σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
- Κίνα: Αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος έξω από δημοτικό σχολείο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Θα «σπάσει» η Ελλάδα το καλούπι του δεξιού λαϊκισμού στην ΕΕ;
- Η υπερθέρμανση του πλανήτη κοστίζει ζωές - Για πρώτη φορά επιστήμονες υπολογίζουν τους θανάτους
- Το ΠΑΣΟΚ πολιορκεί το κέντρο που «χάνει» η ΝΔ και τη βαφτίζει «γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ»
Το επίπεδο του κινδύνου που εγείρει η παραλλαγή Ομικρον του SARS-CoV-2 παραμένει πολύ υψηλό, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο του, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κατέγραψε νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.
«Πολύ υψηλός»
«Με βάση τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα επί του παρόντος, ο παγκόσμιος κίνδυνος που συνδέεται με την Ομικρον παραμένει πολύ υψηλός», τονίζει ο οργανισμός.
«Καταγράφηκαν πάνω από 21 εκατομμύρια νέα κρούσματα (τις τελευταίες επτά ημέρες), ο υψηλότερος αριθμός σε εβδομαδιαία βάση που έχει καταγραφεί από την εκδήλωση της πανδημίας», εξηγεί.
Ο οργανισμός διευκρινίζει πως ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έναντι 20% κατά τη διάρκεια της αμέσως προηγούμενης. Ο δείκτης επίπτωσης σε παγκόσμια κλίμακα αυξάνεται κατά «πιο αργό» τρόπο, σημειώνει.
Ο ΠΟΥ κάνει επίσης λόγο για 50.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αριθμός που παρέμεινε σταθερός την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη.
Κυρίαρχη η Ομικρον
Η παραλλαγή Ομικρον παραμένει η κυρίαρχη σε παγκόσμια κλίμακα. Η επίπτωση της παραλλαγής Δέλτα βρίσκεται σε «συνεχή πτώση», ενώ οι παραλλαγές Αλφα, Βήτα και Γάμα κυκλοφορούν πλέον «πολύ λίγο».
«Οι χώρες που γνώρισαν αύξηση των κρουσμάτων της Ομικρον τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2021 είδαν ή αρχίζουν να βλέπουν μείωσή τους» το τρέχον διάστημα, σύμφωνα με τον οργανισμό.
Η Ομικρον εντοπίστηκε στο 89,1% των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν και εξετάστηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες.
Τα στοιχεία που μεταφορτώθηκαν στην παγκόσμια βάση δεδομένων GISAID δείχνουν ακόμη ότι η παραλλαγή Δέλτα, που ήταν προηγουμένως η κυρίαρχη, δεν αντιπροσωπεύει πλέον παρά μόλις το 10,7% των κρουσμάτων σε διεθνές επίπεδο.
Πηγή: ΑΠΕ
Φωτογραφία: Reuters
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις