Αττική Οδός: Έχει μεγάλη τρωτότητα σε φυσικές καταστροφές – Τι αναφέρει ο Λέκκας
Ο Ευθύμης Λέκκας σε συνέντευξή του επεσήμανε ότι η Αττική Οδός είναι ένας επικίνδυνος δρόμος σε σχέση με τις φυσικές καταστροφές, ενώ επισήμανε ότι και η πολιτεία δεν έχει εκπονήσει κατάλληλα επιχειρησιακά σχέδια για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την κλιματική αλλαγή
Για περίπου τρεις ώρες έμεινε αποκλεισμένος στην Αττική Οδό την ώρα του χιονιά για ερευνητικούς όμως λόγους ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμης Λέκκας.
Για αυτή την επιστημονική εμπειρία, αλλά και στο τι έφταιξε και είχαμε εγκλωβισμένους για τόσες ώρες αναφέρθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1.
«Μία παράμετρος είναι τα μηχανήματα που δεν υπήρχαν. Έμεινα για 3 ώρες εκεί για ερευνητικούς σκοπούς. Δεν υπήρχαν μηχανήματα και δεν λειτουργούσε καμία λωρίδα από τις τέσσερις. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε πληροφόρηση στους οδηγούς που ‘έμπαιναν στην Αττική Οδό, δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση ούτε στα διόδια ούτε στους σηματοδότες τους ηλεκτρονικούς» απάντησε ως προς το τι έφταιξε για τα όσα συνέβησαν.
Δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής
Το σημαντικότερο, ωστόσο είναι όπως είπε, πως «η Αττική Οδός έχει τεράστια τρωτότητα σε φυσικές καταστροφές, γιατί στο χώρο μεταξύ των εξόδων δεν υπάρχουν έξοδοι διαφυγής, ούτε προσφοράς βοήθειας. Αυτά συνθέτουν ένα τεράστιο πρόβλημα».
Απαντώντας όμως στην παρατήρηση πως προκλήθηκαν ανάλογα σκηνικά και σε άλλους δρόμους, όπως η Μεσογείων και η Μαραθώνος, επεσήμανε ότι, «δεν υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων. Ο νόμος εφαρμόζεται μερικώς, δεν έχουμε κάνει ανάλυση των κινδύνων και κάθε φορά αντιμετωπίζουμε νέα φαινόμενα».
Και κατέληξε πως «δεν υπάρχουν αξιόπιστα επιχειρησιακά σχέδια για τα προβλήματα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή».
- Ισραήλ: «Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην επιστροφή των ομήρων» λέει ο νέος υπουργός Άμυνας
- ΗΠΑ: Σε ποιες πολιτείες γίνεται μάχη για την πρωτιά – Ποιες πολιτείες θα κριθούν από μια χούφτα ψήφους
- Σπόρτινγκ: Οπαδοί και διοίκηση είπαν το δικό τους «ευχαριστώ» στον Αμορίμ (pics)
- Το δίλημμα Χάρις ή Τραμπ και οι σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας
- Χάρις ή Τραμπ; Ένας ιπποπόταμος… προβλέπει τον νικητή
- Ισραήλ: Καμπανάκι ΔΝΤ για τις επιπτώσεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων της χώρας